Lados István másodrendű vádlott 2 év börtönt kapott, 2 év közügyektől való eltiltással, Katus Ferenc harmadrendű vádlott 5 és fél évet, Őry Csaba negyedrendű vádlott – aki az ítélethirdetésen nem jelent meg – 4 év börtönt, 4 év közügyektől való eltiltással. A hírTV helyszíni tudósítója ezek mellett azt is közölte, Őry helyett jogi képviselője vesz részt a szerdai ítélethirdetésen.

A Zuschlag-ügynek összesen 16 vádlottja van. A szerdai kecskeméti tárgyalási napnak várhatóan a déli órákban lesz vége – jelentette a hírTV helyszíni tudósítója.

A Zuschlag-perben csak a tizenhatod rendű vádlottat mentették fel. A Zuschlag-perben csak a tizenhatod rendű vádlottat mentették fel. Az okozott 75 millió forintos kárt egyébként 2000 és 2006 között okozták.

Fodor Endre bíró szavaiból kiderült, nyolc vádlott esetében állt meg a vád, miszerint hamis papírok segítségével osztottak le állami támogatásokat. Az ítélethirdetés után nem kizárt, hogy az ügyész súlyosbításért fellebbez, korábban ugyanis a kiszabható 5-20 éves büntetés középértékét, tehát 10-12 évet várt, ehelyett kapott Zuschlag János 8 és fél évet.

(hírTV, lanchidradio.hu, MNO)