2009. június 15-én Czirják Sándor vezérigazgató nyugdíjba vonult, tudatta még tavaly a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (Az MFB-nek két vezérigazgatója volt addig, azóta pedig csak egy, Erős János, mivel Czirják távozásával a megüresedő helyet nem töltötték be.) Czirják tavaly a kérdéses időpontban már 64 éves volt, vagyis felette volt a 62 éves nyugdíjkorhatárnak.

Azt a tulajdonos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) elismerte az Index megkeresésére, hogy Czirják kezdeményezte a határozott időre, 2012-ig szóló munkaviszonya megszüntetését. Nyugdíjazással azonban nem szüntethető meg a határozott idejű munkaviszony, közölte a tárca, ezért közös megegyezéssel bontották fel Czirják szerződését.

Az Index információja szerint 86 millió forint ütötte Czirják markát a távozásakor. Az értesülést sem a minisztérium, sem az MFB nem kommentálta. Azt közölték, hogy a Munka Törvénykönyve alapján „A munkáltató a munkavállalóra vonatkozó tényt, adatot, véleményt harmadik személlyel csak törvényben meghatározott esetben vagy a munkavállaló hozzájárulásával közölhet.”

Maga az érintett azzal hárította el az összegre vonatkozó kérdés megválaszolását, hogy távozásakor az addigi munkáltatója (pontosabban a miniszter) és közte köttetett egy szerződés, amelynek értelmében egy évig nem nyilatkozhat a távozásának körülményeiről.

Az információval azonban egybevág a tárca részéről adott tájékoztatás azon része, amely felsorolja, hogy milyen dolgok miatt és milyen szabályzatok alapján kapott a szerződésnek és a Munka Törvénykönyvének megfelelő pénzt a volt vezérigazgató. A júliusi félhavi bér mellett a ki nem vett, időarányos szabadság megváltását, a 2009. évi időarányos prémiumot és a munkaszerződés szerinti egyéves jövedelmét kapta meg Czirják.

Az MFB tisztségviselőinek és felsővezetőinek kereseti adatai szerint egy vezérigazgató éves jövedelme több részből (alapbérből, tiszteletdíjból, cafetériakeretből, garantált juttatásból) áll össze. Kalkulációink szerint Czirják éves jövedelme 54 millió forint körül alakulhatott. Ehhez jött még az időarányos prémium (az éves prémium az éves jövedelem 80 százaléka, ennek hajszál híján a felét, több mint húszmillió forintot kaphatott a volt vezérigazgató), a ki nem vett szabadság is jó pár millió forintot hozhatott a konyhára, mindmellett már eltörpült a júliusi félhavi bér.

(Index)