Az okozott 60 milliós hiány mellett a jelenlegi városvezetés más szabálytalanságokat is talált a volt igazgató ellenőrzése közben. A hírTV információja szerint a volt fürdőigazgató családtagjait vezető beosztásba helyezte és saját családi pékségétől előnytelen áron rendelt a szállodai étkeztetéshez alapanyagokat. A további veszteségek már likviditási gondokat okozhattak volna a fürdővállalatnak.

„Mínusz 60 milliós egyenlege volt a fürdőnek” – közölte a hírTV-vel Dancsó József alpolgármester. Hozzátette: a fürdő szempontjából előnytelen munka- és szállítói szerződéseket kötött a vezetés. Mindez a közgyűlést „azonnali cselekvésre” kellett, hogy ösztökélje – jelentette ki a fideszes alpolgármester.

Orosháza volt MSZP-s polgármestere tagad, szerinte azért kell tízmilliókat kifizetni a fürdő volt vezérigazgatójának, mert törvénytelenül menesztette őt a település új vezetése.

A volt vezérigazgatót még az előző, szocialista városvezetés nevezte ki a fürdőt üzemeltető önkormányzati tulajdonú cég élére. A 2006-os önkormányzati választáson azonban a Fidesz és az MDF szerzett többséget Orosházán.

Az új összetételű közgyűlés zárt ülésen vonta meg a bizalmat a fürdőigazgatótól, aki perelt, és nyert. A munkaügyi bíróság visszahelyezte állásába, amelyet addigra betöltöttek. Utódja azt mondja, sikerült egyensúlyba hoznia a gazdálkodást.

Benkő Ferenc, a Gyopárosi Gyógyfürdő Zrt. igazgatója elmondta: 20 százalékkal tudták csökkenteni a személyi jellegű ráfordításokat, és 5 százalékkal az energiaköltségeket. Ennek eredményeképpen a 2008-as évben az üzleti terv hozta az elvárásokat és kiegyenesedett a cég gazdálkodása – tette hozzá.

A munkaügyi bíróság jogerős ítélete után a volt fürdőigazgatónak csaknem 40 millió forintot fizettek ki végkielégítésként kilenc hónap munkaviszony után.

(hírTV)