Tóth Bertalan napirend előtti felszólalása a Parlamentben

Dr. Tóth Bertalan napirend előtti felszólalása a Parlamentben

Posted by Magyar Szocialista Párt on Monday, September 27, 2021
Hirdetés

Tóth Bertalan (MSZP) arról beszélt a vasárnapi német választások kapcsán, hogy a jövő baloldali és zöld. A Német Szociáldemokrata Párt győzelme azt mutatja, hogy Németországban is egyre többre értékelik a választók az emberközpontúságot, a szociális és a zöld szempontokat, amelyek növelik az állam gondoskodó szerepét – mondta.

Ugyancsak a változás jeleként beszélt Joe Biden amerikai elnök tavalyi megválasztásáról és a norvég szociáldemokraták győzelméről. Úgy értékelt: a Fidesz és Orbán Viktor felett eljárt az idő.

Szerinte az előválasztáson résztvevő magyar emberek tömegei mondják ki a napokban: elegük van Orbán Viktor korrupt és populista rendszeréből. A világnak és Magyarországnak nincs szüksége illiberálisokra, szélsőséges populistákra – hangoztatta, jelezve: Karácsony Gergely a multik helyett az emberek érdekeit fogja képviselni miniszterelnökként.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy látta, a baloldal nem tud arról leszokni, hogy külföldről akarja megnyerni a választásokat.

Korábban írtuk

Elmondta, a baloldal minden külföldi kérést kiszolgál és csak milliárdos miniszterelnököket adott. A baloldali kormányzással kapcsolatban tett fel kérdéseket. Az baloldali kormányzás, hogy 15-ször emelték meg a rezsit, hogy elvettek egy havi nyugdíjat, egy havi bért az emberektől, hogy devizahitelekbe kergették az embereket – sorolta.