„Szavazz Magyarországon a 2022-es országgyűlési választásokon! Utazz haza repülővel, 200 angliai magyar társaságában, közösen Londonból Budapestre, hogy biztosan élhess választási jogoddal április 3-án, vasárnap az anyaországban, bejelentett magyarországi lakóhelyeden. Kösd össze egy hosszú hétvégével és családlátogatással a 2022-es áprilisi sorsdöntő országgyűlési választást”

Hirdetés

– olvasható a Valasztas2022.uk oldalon, amelyet a Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt hátországát adó Mindenki Magyarországa Mozgalom londoni szervezete működtet. Erre a Hvg.hu hívta fel a figyelmet cikkében, szúrta ki a Magyar Nemzet.

A honlap szerint a 2018-as tapasztalatok azt mutatják, hogy több magyar nem jutott el szavazni a londoni, manchesteri, illetve edinborough-i szavazókörökbe, „vagy mert túlságosan költséges, vagy mert túlságosan időigényes volt útra kelni”.

A honlap külön negatív tapasztalatként emelte ki, hogy 2018-ban „sokan órákat álltak sorba, hogy a szavazófülkébe jussanak”, sokakat pedig „hazaküldtek a szavazás zárásakor, hiába várakoztunk órákat választójogunk gyakorlására”.

Korábban írtuk

Az oldal, pontosabban a baloldal abban szeretne segíteni a külföldön élő magyaroknak, hogy egy London–Budapest Ryanair-járaton szervez nekik utazást.

Ugyanezen oldalon telekocsi-szolgáltatást is szerveznek azoknak, akik a három angliai külképviselet valamelyikén szavaznának, de enélkül csak nehézkesen jutnának el oda.