A baloldal több mint 10 éve ugyanazt a nácizós lemezt pörgeti. Az sem zavarja őket ebben, hogy közben összefogtak és összeforrtak azzal a Jobbikkal, amelyre ugyanilyen jelzőket szórtak.

Gepostet von Dömötör Csaba am Montag, 8. Juni 2020
Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) arról beszélt, hogy vasárnap világszerte a rasszizmus áldozataira emlékeztek. Azt mondta, hogy Magyarországon ezen a téren egyre rosszabb a helyzet, mert a Fidesz „az állam politikájának a rangjára emelte a gyűlöletpolitikát”.

Eleinte az IMF-fel és a multinacionális cégekkel hadakoztak, aztán a független médiát kezdték támadni, majd a menekülteket, most pedig a magyarországi romatársadalom a célcsoport – jelentette ki, hozzátéve: a Fidesz politikája egyre inkább összeér a „neonáci politikát felvállaló, büszkén rasszista” Mi Hazánkéval.

Egy felelős kormánynak nem szítania, hanem orvosolnia kellene az indulatokat – hangsúlyozta.

Korábban írtuk

A jövő évre javasolt költségvetésben szerinte „tovább folytatják a lopás köré szerveződő” kormányzást, amit kiegészítenek a politikai bosszúval. A büdzsé legnagyobb nettó befizetője Budapest, amelynek kevesebb támogatás jut, mint amennyit be kell tennie az állami kasszába; a klímaügy is nettó befizetővé vált – jelentette ki, és az alapjövedelem bevezetése, illetve egy zöld fordulat mellett érvelt.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában leszögezte, hogy a kormány a szélsőségesség minden formáját elutasítja. Ezért szigorodott a Btk. és ezért nem masírozhatnak paramilitáris gárdák az utcákon, mint tették azt 2010 előtt – mondta.

A jelenlegi kormány alatt a romák munkanélkülisége megfeleződött, miközben az Eurostat adatai szerint 1,3 millióval csökkent a szegénységnek kitettek száma – mutatott rá.

Az államtitkár úgy fogalmazott: Tordai Bence feltette azt a lemezt, amit több mint tíz éve játszanak a baloldali politikusok, de ez a lemez lejárt. Többek között azért, mert összefogtak azzal a Jobikkal, ami ellen éveken keresztül tüntettek, és most már nem is akarnak szétválni – érvelt.

Hangsúlyozta, hogy a jövő évi büdzsében mindent a munkahelyvédelemnek kell alárendelni. A kormány szerint ezekből az erőfeszítésekből az önkormányzatoknak is ki kell venniük a részüket. Felidézte, hogy a költségvetési javaslat alapján az önkormányzatok 16 százalékkal több célzott támogatást kapnak, „erre nem mondhatják, hogy kivéreztetés”, mert ez többlettámogatás.

Az államtitkár végül azt mondta, hogy a járvány idején Karácsony Gergely főpolgármester adós maradt a cselekvéssel. A Pesti úti idősotthonban egyes időszakokban nem volt orvosi jelenlét. A döntésképtelenség miatt pedig teljes bizonytalanságba fordult a Lánchíd felújítása, pedig a kormány biztosít rá forrást – közölte.

A Fidesz gyűlöletpolitikájának célja, hogy elterelje a figyelmet a lopásról – napirend előtti felszólalásom a parlamentben. #Párbeszéd

Gepostet von Tordai Bence am Montag, 8. Juni 2020