A magyarok többsége szerint semmilyen anyagi támogatást nem lenne szabad kapniuk külföldről a pártoknak a választási kampányukhoz.

Hirdetés

A baloldali szavazók is ellenzik a külföldi kampánytámogatást – derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A megkérdezettek 61 százaléka gondolja úgy, hogy nem megengedhető a külföldi finanszírozás. A kutatásból az is kiderült, hogy a válaszadók többsége – bal és jobboldaltól függetlenül – szigorúbb kampányszabályozást szeretne.

A kutatás rámutatott arra is, hogy a megkérdezettek 60 százaléka, köztük a baloldali szavazók 49 százaléka úgy véli: a jelenleginél is szigorúbb szabályozásra lenne szükség e téren – ismerteti a hirtv.hu portál.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője a Hír TV hétfő esti műsorában azt mondta, egy általános elvi kérdést tettek fel, amiben 60 százalékos többség alakult ki.

„Ebből következett a másik kérdésünk, hogy kell-e szigorítani a törvényt. A szigorítás mellett is kiálltak 10-ből 6-an. Érdekes, hogy a baloldali szavazók majdnem 50 százaléka is azt mondta, hogy szigorítani kell a törvényt”

– húzta alá Mráz Ágoston Sámuel.

Korábban írtuk