Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje ugyanott folytatja, ahol a kampányban abbahagyta. Akkor is azt mondta, hogy a rezsicsökkentés ostobaság és fenntarthatatlan, valamint a benzin- és gázolajárak sem állíthatók meg a határoknál. Európában már 700–800 forint egy liter üzemanyag, a gáz- és villamosenergia-árak pedig akár négyszeresükre is nőttek, ettől védi meg a magyarokat a benzinárstop és a rezsicsökkentés – nyilatkozta Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a Magyar Nemzetnek.

Hirdetés

A kormány szerdai döntése szerint bizonyos nagy cégeknek a rezsivédelmi és a honvédelmi alapba kell befizetniük extraprofitjuk egy részét. Márki-Zay Péter szerint azonban az élelmiszerláncoknak és a bankoknak nincs extraprofitjuk. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje amellett is érvelt Facebook- videójában, hogy más uniós országok „jól elvannak” hatósági benzinárstop nélkül.

Németh Szilárd úgy fogalmazott: a baloldal sohasem a magyar emberek érdekeit képviseli, folyamatosan a multik és Brüsszel oldalán áll.

A Gyurcsány uralta baloldallal ellentétben Orbán Viktor kormánya és a Fidesz–KDNP megvédi az ország békéjét, biztonságát és a magyar családokat. Megőrizzük a családtámogatási rendszerünket, a teljes foglalkoztatást, a nyugdíjak vásárlóértékét, és fenntartjuk a háztartási rezsicsökkentést

– jelentette ki az országgyűlési képviselő. A kormánybiztos egyértelművé tette: az Ukrajnában folyó háború nem a mi háborúnk, tehát annak árát nem fizethetik meg a magyar emberek. – Ezért hoztuk létre a honvédelmi és a rezsicsökkentési alapot, amelyekbe azoknak kell befizetniük, akik a háború következményeinek egyértelmű haszonélvezői, azoknak, aki extraprofitra tesznek szert – tette hozzá.

Egyébként a baloldal is nyugodtan kivehetné ebből a részét. Járuljanak hozzá a rezsivédelmi alaphoz, ahelyett, hogy a frakciópénzeken trükközve milliárdos nagyságrendben nyerészkednek

– javasolta a rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk