A közlemény szerint a TI bevonása hozzájárul ahhoz, hogy a közbeszerzési eljárás és az ajánlatot tevők közötti verseny „minél nyíltabb, átláthatóbb és tisztességesebb legyen”.

Hirdetés

A fővárosi önkormányzat és a BKK célja az volt, hogy minél több szereplő vegyen részt az eljárásban. „A TI jelenléte további biztosítékot jelent az ajánlattevők közötti verseny tisztaságára, a transzparens közbeszerzésre” – állítják a közleményben.

„A megállapodáshoz az ajánlattevők önként csatlakozhatnak, ezzel vállalva a tiszta versenyt, amely a tapasztalatok szerint jótékony hatással van a beadott árajánlatokra is” az önkormányzat és a BKK „minden rendelkezésére álló eszközzel igyekszik elkerülni, hogy túlárazott ajánlatokkal jelentkezzenek a felújítási munkára” – fogalmaztak.

Hozzátették: a TI közbeszerzéssel kapcsolatos jelentései nyilvánosak lesznek a szervezet honlapján és a Lánchíd felújításával kapcsolatos tudnivalókat összefoglaló www.bkk.hu/lanchid oldalon.

Korábban írtuk

Felidézték: a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzés részvételi szakasza október elején zárult le, a BKK mind a négy jelentkezőt felkérte ajánlattételre. Jelenleg a tender ajánlattételi szakasza zajlik, a gazdasági szereplőknek október 28-áig kell benyújtaniuk első ajánlatukat. Kedvező ajánlatok esetén a BKK jövő februárban köthet szerződést a leendő kivitelezővel. „Magyarország szimbólumának” felújítása márciusban kezdődhet el, ha a kormány is biztosítja az ígért támogatást – írták.

A megújult Lánchidat az előzetes ütemezés alapján 2023-ban vehetik birtokba a közlekedők.