Az MSZP budapesti elnöke felháborítónak és megengedhetetlennek nevezte a közlekedési vállalatnál tapasztaltakat, de nem zárja ki, hogy más – nemcsak fővárosi – cégeknél is hasonló volt a gyakorlat. A képviselő bejelentette: 2003-ig visszamenőleg a főváros minden cégénél megvizsgálják a felsővezetők szerződéseit, javadalmazásait, és ezeket szeptember 15-ig nyilvánosságra hozzák.

Burány szerint azért csak most teszik meg ezt, mert ők is a sajtóból értesültek a botrányokról – a politikus úgy fogalmazott: a menedzsmentek csak akkor aktívak, amikor pénzt kell kérni, az elszámolásokkal, szerződéskötési gyakorlattal már nem keresik meg a döntéshozókat.

A Fidesz szerint felháborító, hogy a szocialisták most úgy tesznek, mintha semmi közük nem lenne a botrányokhoz. Tarlós István szerint a budapesti cégeknél tapasztalt visszásságok miatt az utóbbi években folyamatosan vizsgálatokat sürgettek, ám javaslataikat ellehetetlenítette a fővárosi koalíciós többség.

„Most, hogy az ellenzék fölborította az asztalt, úgy tesznek, mintha ők akarnák helyrehozni, amit ők rontottak el. Képmutató magatartás, a közvélemény nyilvánvaló és minősíthetetlen félrevezetését szolgálja. Az MSZP felügyelte eddig is ezeket a területeket: eszük ágában nem volt semmit sem csinálni” – szögezte le Tarlós István fővárosi frakcióvezető.

(hírTV)