Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Hirdetés

A közlemény szerint a dokumentumban a két ország kormánya hitet tesz a migráció helyett a helybe vitt segítség elve, valamint a világ legüldözöttebb vallási csoportja megsegítésének szükségessége mellett. Az együttműködés lehetőséget nyit az erőszakos támadásokat elszenvedő keresztény közösségek közös támogatására és a humanitárius gyakorlatok megosztására – emelték ki.

Emlékeztettek: a Hungary Helps Program célja az üldözött keresztények megsegítése, a migráció megelőzése humanitárius támogatással, továbbá az is, hogy más országok kormányait a világon üldöztetést szenvedő több százmillió keresztény ügye mellé állítsa.

A Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársága széles körű nemzetközi együttműködést épített a kezdeményezés köré, közös programokat indítva többek között az Egyesült Államok, Lengyelország, Észtország, Görögország és Szlovénia kormányzati szerveivel – írták, hozzátéve: ez az együttműködői kör bővült Brazíliával.

Tudatták azt is: a Hungary Helps Program által megsegített emberek száma meghaladta a félmilliót.

Korábban írtuk

A program alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajba jutott embereket Magyarországra hozni – olvasható a közleményben.