A jelenleg nagyjából havi 65 millió látogatót vonzó, amerikai központú, konzervatív hírportál, a Breitbart már szinte minden nap foglalkozik a hazánkkal kapcsolatos eseményekkel. A Breitbart Londonon tegnap délután óta Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde a vezető hír. Az erre érkezett olvasói reakciók közül válogattunk.

Képernyőfotó: breitbart.com

Képernyőfotó: breitbart.com

„Úgy tudom, [Orbán Viktor] azt mondta, hogy azokat a tradicionális keresztény briteket, akiknek elegük van a rájuk erőltetett multikulturalizmusból, szívesen látja majd kulturális menedékében. Nagyon remélem, hogy ez így van, hiszen annak az Egyesült Királyságnak, amit ismerünk, már vége. A városom minden nap egyre inkább hasonlít Bagdadra, mintsem Angliára.” (James P)

„Orbán Magyarországa a megfelelő hely lehet hazafias, identitárius tévécsatornáknak is, amelyek programokat sugározhatnának Nyugat-Európába, hogy ellensúlyozzák azokban az országokban a hazug fősodratú mádiát.” (wattyler3)

„Ti, magyarok hősök vagytok. A népetekben létezik egy mély, alapvető nagyszerűség. Ne hagyjátok, hogy a globalisták kiöljék azt a beteg, őrült terveik kedvéért.” (Pale Writer)

„Drága elhunyt édesanyám, aki világ életében egy kapitalista republikánus patrióta volt, most mosolyogva nézi fentről azt az országot, ahonnan a szülei kivándoroltak, és azt kéri a Jóistentől, hogy áldja meg őket és tartsa biztonságban. Hozzáadtam Magyarországot a meglátogatandó országok listájához. Úgy hallottam, hogy gyönyörű.” (dtom2)

„Néhány éve – uniós támadásokra reagálva – [Orbán Viktor] mondta el az egyik legvelősebb, legmegindítóbb beszédet arról, mi Magyarország álláspontja a ‘menekültekkel’ kapcsolatban. Nálunk Obama volt az elnök, amikor a fordítást olvastam. Arra gondoltam, bárcsak az Egyesült Államokban is lenne egy ilyen ember.” (Pleiades R)

„Orbán: így néz ki egy valódi európai vezető.” (Brandon)

„Mindig, amikor azt hiszem, hogy ez a pasi nem tud már jobban lenyűgözni, egy szinttel feljebb lép.” (Morty)

„Magyarország az unió tagja, és képes megőrizni a függetlenségét. Nagy-Britannia a kilépés mellett döntött, és képtelen kivívni a függetlenségét.” (UnCommie)

„Szorosabb gazdasági kapcsolatokat kell kialakítanunk Magyarországgal, Lengyelországgal, Szlovéniával és Szlovákiával. Az elkövetkező nehéz időkben ők viszik majd a vállukon Európát (…) Más államok Magyarországot utánozzák majd, ha véget akarnak vetni a pusztításnak.” (LuluB)

„Hegyezd a füled, Európa! Így kell ezt csinálni.” (nothardlyfooled)

„Nem tudnám jobban tisztelni ezt az embert, mint amennyire már tisztelem. Aztán újabb beszédet mond, és rájövök, hogy mégis tudom.” (Idogiveadamn)

„Itt az ideje, hogy az Egyesült Államok sokkal nagyobb mértékben támogassa Magyarországot: tőkebefektetéssel, turizmussal, mindennel. Legyen Magyarország – és nem Németország – Európa ipari központja.” (Carl)

„Amikor befejezte Közép-Európa megvédését, eljönne és megmentené Nagy-Britanniát is, kérem?” (Reggie von Zugbach)

„Köszönet Orbán Viktornak a valódi európai patriotizmusáért. Eldöntöttem, hogy megtanulok magyarul. Így lesz hová mennem, amikor Németország nagyobb része már muszlim” (AGerman)

„Egyáltalán nem érdekelnek a kapzsi, arrogáns nyugat-európai s*ggfejek, de alig várom, hogy eljussak azokba a közép- és kelet-európai országokba, amelyekkel azonosak az értékeink.” (ClimateWhat)

„Közép-Európát nem herélték ki, mint Európa más részeit.” (godblessUSA)

„Bárcsak a pápa is hallgatna erre a remek vezetőre.” (Left of mao)

„Amíg Magyarország, Lengyelország, Ausztria és Olaszország megmarad anti-globalistának és invázióellenesnek, Európa Európa marad. Ezek az nemzetek a valódi európai drágakövek. A többiek bek*phatják.” (Mario TrumpUnited)

„Kelet-Európa utolsóként szerezte vissza szabadságát. És ők lesznek az utolsók, akik feladják azt.” (WHATTHEBLANK)

„Isten áldja Orbán Viktor miniszterelnök urat és a magyar népet. Maradjatok erősek. Maradjatok kereszténynek.” (aliswell)