A Radikális Európai Demokraták (RED) „Stop Orbán” címmel tartott keddi tüntetése Brüsszelben nem a magyar Munka törvénykönyvének módosításáról, nem a magyar igazságügyi rendszerről, nem a jogállamiságról és nem is a demokráciáról szól, hanem a Soros-hálózat műve – hangsúlyozta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az abouthungary.hu oldalon írt bejegyzésében.

Fotó: MTI, archív

Kovács Zoltán közölte: a tüntetés – melyet bohóckodásnak minősített – a nemzetközi baloldal összehangolt kétségbeesett törekvése arra, hogy saját választási esélyeiket növeljék, és besározzanak egy népszerű, demokratikusan megválasztott kormányt, amely szilárdan szembe helyezkedik a bevándorlással és ragaszkodik a nemzeti szuverenitáshoz.

Az államtitkár hangsúlyozta: aki részleteibe menően megvizsgálta a túlmunka-törvényt, láthatja, hogy a magyar kormány politikai ellenfeleinek állításai a jogszabályról nevetségesek. Az új szabályok értelmében a munkavállalók önkéntesen vállalhatnak túlórákat.

A Radikális Európai Demokraták (RED) "Stop Orbán" címmel tartott keddi tüntetése Brüsszelben nem a magyar Munka…

Gepostet von Kovács Zoltán am Dienstag, 8. Januar 2019

Kovács Zoltán a bejegyzéséhez mellékelt, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnek (OECD) a túlórázással kapcsolatos grafikonjára hivatkozva megállapította: az új jogszabállyal Magyarország felzárkózik az OECD átlaghoz, „de ha a +rabszolgaság+ miatt aggódna valaki”, annak más munkaerő-piacok felé kellene tekintenie.

Közölte: a magyar igazságügyi rendszer régóta az osztrák és német jogi hagyományokat követi, ahol az alkotmánybíróság nyilvánvalóan független. Utalva a közigazgatási bíróságokra, Kovács Zoltán hangsúlyozta: az új bíróságok nem fogják ez a függetlenséget aláásni.

Élesen bírálta a keddi tüntetésen részt vevő pártok „ízléstelen” koalícióját, amelyet a májusi EP-választásokhoz egy közös lista felállításához hoztak össze. Mint írta, a brüsszeli tüntetésen jelen vannak a magyar szocialisták, a liberálisok és a zöldek, de a budapesti megmozdulásokon ott volt a „szélsőjobboldali, antiszemita, antiroma” Jobbik is.

Kovács Zoltán megjegyezte, hogy ugyanarról a Jobbikról van szó, amelynek alelnöke egykor azt kezdeményezte, hogy készítsenek listát a potenciális nemzetbiztonsági kockázatot jelentő zsidó származású országgyűlési képviselőkről és kormánytisztviselőkről.

Az államtitkár szerint a baloldaliak, a liberális médiaszervezetek, és a migrációbarát brüsszeli elit éveken át azon ügyködtek, hogy az Orbán-kormányt „antiszemitizmus” és „idegengyűlölet” vádjaival mocskolják be. Sérelmezte, hogy Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselőnek „volt mersze” belefoglalni jelentésébe egy, a kisebbségek, köztük a romák és zsidók jogairól szólópasszust. „De mit tesznek akkor, ha a magyar baloldal összebarátkozik a tényleges idegengyűlölőkkel? Szemet hunynak efölött” – tette hozzá Kovács Zoltán.