A terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmény miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő büntető ügyben – amelyben a főügyészség a Nemzeti Nyomozó Irodával együttműködve, közös nyomozó csoportban jár el – a Nemzeti Nyomozó Iroda 2009. szeptember 2-án egy újabb személyt elfogott és előállított. Ezen személyt a főügyészség őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki – olvasható a szervezet közleményében.

Az ügyészség megalapozott gyanújának lényege szerint Budaházy György 2007. elején egy több személyből álló – „Hunnia mozgalom”-nak nevezett – csoportot hozott létre és vezetett abból a célból, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal – azokat megfélemlítve – befolyásolják a parlamenti döntéseket.

A most őrizetbe vett férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy – mint a mozgalom „katonája” – 2007. áprilisától folyamatosan részt vett a mozgalom tagjainak különböző támadásokra történő felkészítésében, illetve maga is ajánlkozott, vállalkozott a tervezett cselekmények elkövetésére – szerepel az ügyészség nyilatkozatában.

(MNO)