Megkezdte a felkészülést a következő szezonra a Fradi labdarúgócsapata. A mai sajtótájékoztatón Orosz Pál arról beszélt: jól haladnak az együttes megerősítésével, s a gyorsaságra szükség is van, hiszen július elején már Európa Liga-selejtezőt játszanak.

– Eddig hat játékost szerződtettünk, de még nem fejeztük be az igazolásokat. Olyan futballisták kerültek ide, akik azonnali erősítést jelentenek – mondta a vezérigazgató. – Vasárnap elutazom az EL sorsolására, ha lehetne kérésünk, akkor az lenne, hogy ne kelljen túl messzire utaznunk.

Thomas Doll kiemelte: bár nagyon rövid idő, alig két hét volt pihenésre, a csapaton látszik, várják már a tétmeccseket. A német vezetőedző példaként említette Gyömbér Gábor csapatkapitányt, aki még nászútra sem utazott el, csak hogy ott lehessen a felkészülés első napján.

– Egyaránt fontosnak tartjuk az Európa Liga küzdelmeit, illetve a magyar bajnokságot és kupát, minden fronton szeretnénk helytállni – mondta Thomas Doll.

A hat eddigi érkező közül a legismertebb játékos Benjamin Lauth. A 32 esztendős csatár ötszörös német válogatott, volt a Bundesliga bajnoka, az elmúlt hat esztendőben az 1860 Münchenben futballozott.

– Mielőtt aláírtam a Ferencvároshoz, természetesen több forrásból tájékozódtam a klubról. Müncheni csapattársam, Király Gábor is azt javasolta, hogy szerződjek ide, de természetesen beszéltem Thomas Dollal, akivel Hamburgban dolgoztunk együtt, illetve a már az FTC-ben játszó Philipp Böniggel is. Örülök, hogy az előző bajnokságban elérte a csapat a harmadik helyet, s remélem, az előttünk álló esztendőben még előrébb tudunk lépni – jelentette ki Lauth.

A csapatkapitány, Gyömbér Gábor azt mondta: minden esélyük megvan arra, hogy túlszárnyalják a tavalyi eredményt, mert jó futballistákkal egészült ki a keret, s bízik abban, a közönség is ugyanúgy mellettük áll, mint az előző bajnokságban.

A célokról szólva Orosz Pál úgy fogalmazott: a tavaszi menetelés – kilenc mérkőzéses győzelmi sorozat –, illetve az új játékosokkal még erősebbé váló keret mindenképpen alkalmassá teszi a Ferencvárost arra, hogy a bajnoki címért küzdő csapatok közé tartozzon az NB I-ben.

A Ferencváros új, európai szinten is egyedülálló stadionjáról négyoldalas, képes összeállítást olvashatnak a Demokrata június 18-i számában.

(bp)