Fotó: T. Szántó György/Demokrata
Hirdetés

Sikeres volt a CÖF által a Liget projekt megmentéséért elindított virtuális békemenet a főváros keddi online lakossági fórumán – mondta a CÖF elnöke. Csizmadia László szerint sikerült felhívni a figyelmet arra, hogy a balliberális főpolgármester hogyan csapja be a budapestieket és milyen a demokráciát félretevő módszerekkel is irányítja a várost. A főváros balliberális vezetése ugyanis igazolta az előzetes várakozásokat, és a régről jól ismert kommunista módszereknek megfelelően, rafinált módon korlátozta a Liget Budapest projekt mellett érvelő szellemi honvédők hozzászólási lehetőségét az online lakossági fogadóórán. A hozzászólások korlátozása miatt így nagyrészt a balliberális „ligetvédők” olvasták be a már jól ismert szövegeiket – mondta el a jobboldali civilek vezetője, aki szerint a neki nem tetsző vélemények letiltásával Karácsony Gergely gyakorlatilag nyíltan felvállalta, hogy be a akarja csapni Budapest és az egész ország közvéleményét a Liget ügyében is. 

Bár hozzászólniuk nem lehetett, de a CÖF támogatói még így is legalább meghallgathatták a másik oldal hamis érveit élőben, és saját maguk is megtapasztalhatták a Karácsony-féle demokrácia-felfogást működés közben. Csizmadia László hangsúlyozta, hogy a civil szervezet nem meghekkelni akarta a fórumot, hanem azt kívánta kifejezni, hogy nagyon sokan támogatják Budapest polgárai közül a Liget projekt folytatását. Fontos volt elmondani végre a fejlesztések mellett szóló érveket is, mert a főváros vezetése folyamatosan csak a balliberális oldalnak a Ligetben mindent leállítani és eltörölni akaró véleményét ismételgeti a tőle szokásos egyoldalú módon.

Mivel sokak véleménye nem hangozhatott el keddi online lakossági fórumon, ezért a CÖF és a Liget fejlesztési projektjeinek a folytatását jónak tartók úgy döntöttek, hogy a véleményeiket írásban is elküldik a fővárosnak. 

Mindenkit arra buzdítunk, hogy írja meg a véleményét a fővárosnak címezve – mondta el a CÖF vezetője ezzel kapcsolatban, hozzátéve, itt az ideje, hogy láthatóvá váljon az a többség, amelyik Budapesten a Liget fejlesztések befejezését támogatja. Ez azért fontos, mert eddig a sajtó, eltorzítva a valóságot, felnagyította egy hangos és agresszív, ligetvédőkként elhíresült kis csoportnak a hangját – vélte Csizmadia László, aki azt is elmondta, hogy a CÖF virtuális békemenete nem egy egyszeri alkalom volt csupán, hanem egészen addig folytatódni fog, amíg egy újabb békemenet nem vonul majd át Budapesten, hogy kifejezze végre a vidéken élők, a határon túliak és a budapesti lakosok érzelmeit, valamint véleményét számos fontos ügyben.

Korábban írtuk

Karácsony Gergely számos elfogadhatatlan és káros döntést hozott városvezetőként, de a jobboldali civil mozgalom a Liget projekt elleni romboló hadjárat, valamint a Pesti úti idősek otthona veszélyes elhanyagolása és a Lánchíd felújításának elhalasztása miatt végképp halaszthatatlannak tartja a főpolgármester rossz döntéseivel szembeni erőteljes fellépést. Csizmadia László szerint Karácsony Gergelynek észre kellene vennie, hogy a koronavírus-járvány megfelelő módon való kezelésének következtében mostanra nőtt a kormány támogatottsága, miközben a főpolgármesteré viszont nem. Az embereknek és a CÖF-nek is elege van már Karácsony Gergely tevékenységéből, mivel a főpolgármesternek nyilvánvalóan nincs egyetlen önálló gondolata sem, és városvezetőként csak egy olyan báb, akit a hatalom- és pénzéhes balliberális pártok kényük kedvük szerint rángatnak dróton – tette hozzá Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt (CÖF-CÖKA) elnöke.