A rendőrkapitány akkor keveredett gyanúba, amikor a csepeli kettős gyilkosság után 14 hónappal kiderült, hogy nemcsak jó kapcsolatban volt a kettős gyilkosság feltételezett elkövetőivel, de Kun Tamást közvetlenül a gyilkosság után meg is látogatta a kórházban. Továbbra is kérdés, hogy Kun Tamás kocsija hogyan került a Csepeli Rendőrkapitányság előtti parkolóba.

Az, hogy Császár Mihály önkormányzati lakáshoz jutott, lakossági bejelentés alapján került a csepeli Fidesz-KDNP frakció tudomására, miután kikérték az adott ingatlan tulajdoni lapját. Ebből kiderül, hogy Császár Mihály már a leváltása után vehette meg a csepeli önkormányzati tulajdont. Ezután kérdezték meg Németh Szilárd és Borbély Lénárd képviselők, hogy a kapitány milyen jogcímen jutott a lakáshoz, és mennyi pénzt fizetett ki a köztulajdonban álló ingatlanért.

Bár ezek az adatok nyilvánosak, a csepeli MSZP-s polgármester megtagadta kiadásukat. A Csepel.infót egyébként egy olvasója arról tájékoztatta, hogy a Császár Mihálynak bérbe adott ingatlanban egyébként nem is a kapitány, hanem más bérlők laktak.

(Csepel.info)

* * *

Tóth Mihály polgármester válasza Németh Szilárd és Borbély Lénárd levelére:

Fidesz-KDNP Képviselő-csoport, Borbély Lénárd frakcióvezető úr részére

Tisztelt Frakcióvezető Úr!

Iratok átadására vonatkozó követelésükre válaszolva tájékoztatom Önöket, hogy a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. „A települési képviselő” című fejezete alatti rendelkezések és annak kommentárjának áttanulmányozása alapján nem találtam jogalapját indítványuk teljesíthetőségének.

Kérem, hogy az iratok átadása és a képviselői feladatok ellátása közötti összefüggés magyarázatát, valamint a kezdeményezésük teljesíthetőségének jogi indokát, pontos jogszabályhely megjelöléssel szíveskedjenek részemre megküldeni, így elősegítve szabályszerű eljárásomat.

Tisztelt Képviselő Társaim!

Levelük hangneme nem méltó a Csepeliekhez, de méltó Önökhöz. Stílusa a levélírókat, vagyis Önöket minősíti.

Budapest, 2010. április 1.

Tisztelettel:

Tóth Mihály