Jó hírek a tisztességes embereknek, rossz hírek Orbánnak és bandájának – Napirend előtti felszólalásom a parlamentben

Jó hírek a tisztességes embereknek, rossz hírek Orbánnak és bandájának – Napirend előtti felszólalásom a parlamentben

Posted by Tordai Bence on Monday, September 27, 2021
Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) azt mondta, az ellenzéki előválasztás hatalmas részvétel mellett zajlik, ilyen a demokrácia működésmódja, hogy az emberek kifejezik az akaratukat, kiválasztják, ki képviselje őket a parlamentben. Az MTI viszont egyetlen sorban sem emlékezett meg róla – tette hozzá, kiemelve: az előválasztást sikertelenül próbálják elhallgatni, mindenki tud róla.

Szerinte a kormánypártok vereségére számít mindenki, aki tisztán lát. Jó hírek érkeztek Németországból, ahol a CDU-CSU pártszövetség vereséget szenvedett, és Magyarország legfontosabb partnerénél olyan kormány alakulhat, amely elítéli, amit a kormány tett az elmúlt 11 évben – mondta.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára válaszában kifejtette: ha az emberek kifejezik az akaratukat, az valóban jó dolog, ezért tartottak több sikeres nemzeti konzultációt és népszavazást, amiről az ellenzék nem vett tudomást.

Hangsúlyozta: a képviselő szövetségese, Gyurcsány Ferenc DK-elnök egy választópolgárnak azt kiabálta, hogy „fogja be a száját”, és ha valóban olyan fontos a demokrácia, a képviselőnek el kellene ettől határolódnia.

Korábban írtuk

Az államtitkár kifogásolta azt is, hogy a képviselő üdvözölte a kommunista párt győzelmét Grazban. A magyarok nem szeretnének kommunizmust még egyszer Magyarországon – jelentette ki.

Úgy fogalmazott, van olyan politikus, aki nem képes semmire – ilyen Karácsony Gergely -, és van, aki mindenre képes, ilyen Gyurcsány Ferenc.