Fotó: MTI/Bruzák Noémi (szerk.)
Hirdetés

A lap cikke szerint legutóbb Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke állította, hogy több százezer ember került utcára és maradt ellátás nélkül. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat információi alapján ugyanakkor júliusban tízezer fővel csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma júniushoz képest, ami azt jelenti, hogy ismét csökken a munkanélküliség, és a munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek nem is számítanak elbocsátási hullámra. A lap megjegyzi: a nemzetközi adatok szerint jelenleg hozzávetőleg annyian dolgoznak Magyarországon, mint a járvány előtt, januárban.

A pártpolitikától független ágazati szakszervezetek és munkavállalói érdekképviseletek szerint tömeges elbocsátási hullám nem várható, ugyanakkor a járvány miatti bizonytalanság, a várható második hullám miatt vannak olyan cégek, amelyek megválnak dolgozóiktól. A jelenség azonban nem országos szintű, ágazatonként és az ellátási láncban elfoglalt pozíciótól függően eltér, emellett a nemzetközi kapcsolatok és üzleti várakozások alapján egyedileg mérlegelnek a leépítésben gondolkozó vállalatok – írta a Magyar Nemzet.

Az sem igaz, hogy nálunk nőtt volna legjobban a munkanélküliség, sőt továbbra is az első öt legkedvezőbb adatokkal rendelkező ország között szerepel hazánk az Európai Unióban – emelték ki.

Dobrev Klára már a legutóbbi európai parlamenti választási kampány óta azt állítja, a tervek között szerepel az Európai Egyesült Államok létrehozása, ennek előszeleként az uniós szintű minimálbérszabályok bevezetése. Állítását ugyanakkor rendre megcáfolja az Európai Bizottság – írta a lap.

Korábban írtuk