Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

A DK frakciószóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az EP-választás megmozdította az országot, mert Budapest mellett számos másik városban is olyan szavazati arányok alakultak ki, amelyek azt jelzik, hogy a Fideszt le lehet győzni.

Gréczy Zsolt pártja nevében üdvözölte, hogy az ellenzék sok településen nem csak közös polgármesterjelölteket támogat, de az egyéni képviselőjelöltekről is meg tudott állapodni.

Amennyiben a fővárosi kerületek és a nagyvárosok nagyobb részében ellenzéki polgármestereket választanak ősszel, az még nem vezetne automatikusan a kormány bukásához, de az országnak más lenne a politikai térképe és a hangulata – jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy az LMP Pécsett nem támogatja az ellenzék közös polgármesterjelöltjét, azt felelte, bízik abban, hogy a párt megváltoztatja a véleményét és csatlakozik a megállapodáshoz.

Újabb kérdésre azt válaszolta, az Európai Parlamentben a DK-nak és az MSZP-nek közös nemzeti delegációja lesz. Ez nem azonos a két párt bármiféle egyesülésével, de fontos, hogy az öt magyar politikus közösen tudja képviselni a nemzeti érdekeket – közölte. Hozzátette, az előző EP-ciklusban is volt közös nemzeti delegáció, a két szocialista és a két DK-s képviselő akkor is együtt dolgozott.

Határozottan tagadta azt a hírt, hogy a DK és az MSZP egyesülne, és az új pártnak a DK-s Dobrev Klára, valamint a szocialista Tóth Bertalan lenne a két társelnöke.

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ!Nyíregyházán és Zalaegerszegen is közös jelöltet indít az ellenzék! Mi, európai magyarok képesek leszünk legyőzni Orbán korrupt rendszerét – Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője, országgyűlési képviselő. 🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 17. Juni 2019