Fotó: MTI/Mohai Balázs (szerk.)
Hirdetés

A DK EP-listavezetője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján úgy értelmezte a kijelentést, hogy a kormány soha nem fogja létrehozni az egyéni nyugdíjszámlákat. Dobrev Klára arra emlékeztetett, hogy a kormányfő 2010-ben még arról beszélt, hogy akik a magánnyugdíjpénztári rendszerből visszalépnek az államiba, azoknak továbbra is lesz olyan egyéni számlájuk, ami lehetővé teszi a befizetések nyomon követését.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a hitegetés és zsarolás hatására több millió ember veszítette el a megtakarításait és mára már biztossá vált, hogy ezek a pénzek eltűntek az állami rendszerben. Emiatt azt követelte, hogy a kabinet kártalanítsa azokat az embereket, akiket „ilyen módon megrövidített”.

Más témában kérdezték arról, hogy a legutóbbi uniós mandátumbecslés a DK-nak egy európai parlamenti helyet jósol. Dobrev Klára azt felelte, hogy több mandátumban bízik, mert véleménye szerint a DK jobban fog szerepelni a választáson, mint öt éve, amikor két képviselői helyet nyertek.

Arról is faggatták, hogy miért szerepel az EP-listájukon a bűncselekménnyel vádolt Czeglédy Csaba. A listavezető azt felelte, hogy a férfi egy „ezer sebből vérző” koncepciós per áldozata, akit zsarolással próbáltak hamis tanúzásra bírni, de ő ennek ellenállt és hősként viselkedett. Czeglédy Csaba szerepeltetésével azt üzenik, hogy nem félnek Orbán Viktortól és Polt Péter „ügyészségétől” sem – fogalmazott.

Leszögezte, nem a Czeglédy Csaba ellen zajló eljárást akarják lassítani azzal, hogy a férfit szerepeltetik az EP-listájukon.

Kérdezték azokról a hírekről, amelyek szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt az orosz titkosszolgálatok tagjai világíthatták át a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársait. Dobrev Klára a többször is feltett kérdésre mindig azt válaszolta, hogy az ügyészség vádjait egymástól függetlenül három bíróság is hamisnak minősítette.


Gyurcsány-Bajnai korszak végére már a nyugdíjak kifizetése is veszélybe került – Reagálás Dobrev Klára (DK) nyilatkozatára

A Gyurcsány-Bajnai kormány volt az, amelyik elvett egy havi nyugdíjat az idősektől. Gyurcsány és Bajnai együtt tették tönkre az országot. A Gyurcsány-Bajnai korszak végére már a nyugdíjak kifizetése is veszélybe került.

Kiadó: Fidesz (OS)