Reagálunk a Belügyminisztérium koronavírus ügyében tartott sajtótájékoztatójára!

Reagálunk a Belügyminisztérium koronavírus ügyében tartott sajtótájékoztatójára!Kezdeményezni fogjuk, hogy Kásler Miklósnak a Parlament Népjóléti Bizottsága előtt kelljen adjon magyarázatot adnia a példátlan kormányzati felelőtlenségre.Oszd meg Varga Zoltán DK sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 24. Februar 2020
Hirdetés

Erről Varga Zoltán képviselő beszélt, aki a Belügyminisztérium hétfői sajtótájékoztatójára reagált, amelyen Papp Károly altábornagy, közbiztonsági főigazgató és Müller Cecília megbízott országos tisztifőorvos ismertette a kialakult helyzetet.

A népjóléti bizottság DK-s tagja saját sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az országos tisztifőorvos bejelentette, a tömeges olasz megbetegedések miatt új eljárásrendet vezetnek be. A képviselő aggasztónak nevezte, hogy ezt az eljárást azoknak a háziorvosoknak, kórházaknak és mentőknek kellene alkalmazniuk, amelyek évek óta pénz-, ember- és eszközhiánnyal küzdenek.

A politikus azt is aggasztónak tartotta, hogy miközben az illetékesek elismerik, hogy új járványügyi helyzettel állnak szemben, a „magyar kórházak mégsem kapnak kormányzati segítséget a felkészüléshez”.

Miközben üdvözölte, hogy az Olaszországból érkezőkre is kiterjesztették a repülőtéri testhőmérséklet-ellenőrzést, nyugtalanítónak nevezte, hogy nem derült ki, mi lesz azokkal, akik közúton érkeznek a fertőzött régiókból.

Varga Zoltán bejelentette, a népjóléti bizottság ülésén kezdeményezte, hallgassák meg Kásler Miklós egészségügyért is felelős minisztert, akitől magyarázatot vár az évek óta jellemző „példátlan kormányzati felelőtlenségre”.

A más témában feltett kérdésekre Arató Gergely frakcióvezető-helyettes reagált.

Véleményét kérték arról, hogy miután két fővárosi szocialista polgármester is átlépett a DK-ba, Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke a hétvégén radikális pártnak nevezte a Demokratikus Koalíciót. Arató Gergely azt felelte, hogy a DK egy szociáldemokrata, liberális és konzervatív értékeket is felvállaló balközép párt.

A két polgármesterről azt mondta, hogy felnőtt emberek, akik saját maguk tudják meghozni azokat a döntéseket, amelyeket a kerületük érdekében a leghasznosabbnak látnak. A politikus emlékeztetett, hogy Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a hétvégén úgy fogalmazott: továbbra is abban hisz, hogy az ellenzéknek 2022-ben közös miniszterelnök-jelölttel és közös egyéni választókerületi jelöltekkel kell megküzdenie a Fidesszel.

„Megértjük, hogy Gyurcsány Ferenc nem bír magával”

Ismét megkérjük a DK-t, hogy ne a koronavírust használja hatalmi céljaihoz! – reagált a Fidesz-frakció Varga Zoltán (DK) nyilatkozatára.
„Megértjük, hogy Gyurcsány Ferenc nem bír magával, és a baloldal megosztottságáért bármire képes, de ismét megkérjük a DK-t, hogy ne a koronavírust használja hatalmi céljaihoz és álhírek gyártásához” – írják.
„A Koronavírus-elleni Operatív Törzs, az országos tisztifőorvos és a többi illetékes kormányzati szerv teszi a dolgát, folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-járványt és megteszi a szükséges intézkedéseket a magyar emberek egészsége védelmében” – rögzítik.

OS