A DK és az LMP között finom pengeváltásra került sor a XV. kerületi polgármesterválasztás kapcsán.

Kanász-Nagy Máté bejelentette, az LMP nem áll be a baloldali támogatottságú Németh Angéla mögé a XV. kerületi polgármesterválasztáskor, erre válaszképp a DK-s Molnár Csaba az LMP-nek esett. 

Az Azonnali.hu írta meg, (amit Molnár Csaba Facebook-oldalán a zoom.hu oldalról osztott meg), hogy sem az LMP, sem a Momentum nem áll be az ellenzéki összefogásba.

„A 15. kerületi időközi polgármester választás kapcsán a Momentum elnöksége már július folyamán arról döntött, hogy abban semmilyen módon nem vesz részt, nem állít jelöltet, és nem is támogat egyetlen jelöltet sem” – közölte a párt az Azonnali kérdésére.

Ehhez hasonlóan az LMP sem fog beállni Németh Angéla mögé. Kanász-Nagy Máté szóvivő arról beszélt az Azonnalinak, hogy ugyan Németh Angéla egy civil szervezet jelöltjeként indul, „de elég egyértelmű, hogy a Demokratikus Koalíció sakkfigurája, akit mozgatnak a táblán”, így nem kívánják támogatni. Arról viszont még nem döntött a párt, hogy indít-e saját jelöltet, esetleg támogat-e más indulót a fideszes László Tamással szemben.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője epésen reagált a hírre:

A lenti mondattal indokolta az LMP, hogy miért nem támogatják a 15. kerületi polgármester-választáson a közös ellenzéki jelöltet. Szóval már be is vallják, hogy nem a Fidesz az ellenfelük.
Hát tudjátok mit? Nem is fog hiányozni. Menni fog nélkületek is.

Egyelőre még a Jobbik nem döntötte el, kit támogat.

Szép is az ellenzéki összeborulás…

A lenti mondattal indokolta az LMP, hogy miért nem támogatják a 15. kerületi polgármester-választáson a közös ellenzéki…

Gepostet von Dr. Molnár Csaba am Montag, 13. August 2018