A DK szerint sem a paksi erőmű bővítésére, sem a bővítésért felelős miniszterre nincs szükség Magyarországon. Az ellenzéki párt inkább egy oktatási és egy egészségügyi miniszter kinevezését javasolja.

Fotó: mti, archív, illusztráció
Fotó: MTI, archív, illusztráció

A DK szóvivője sajtótájékoztatója után az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy kedden teszi le esküjét Süli János, a paksi atomerőmű-bővítésért felelős tárca nélküli miniszter. Gréczy Zsolt azt mondta: úgy tűnik, Vlagyimir Putyin már türelmetlenül várja Magyarország eladósodását, „beosztottja”, Orbán Viktor pedig vélhetően az új miniszter kinevezésével akarja megnyugtatni az orosz elnököt. Ez a kinevezés azt jelenti, hogy Orbán Viktornak ma mindennél fontosabb cél Magyarország Moszkvához láncolása – fogalmazott.
    
A Demokratikus Koalíció viszont úgy látja, hogy Süli János akár már most is lemondhat, hacsak nem akar „Orbán Viktor hazaárulásának közvetlen felelőse lenni”. 2018 után a demokratikus kormánynak fel kell mondania az „Orbán-Putyin paktumot” és a Magyarországot Oroszország felé eladósító paksi bővítést – szögezte le Gréczy Zsolt.

MTI