Vonják vissza az ingyenes parkolást!

Dr. Oláh Lajos, Terézváros és Erzsébetváros országgyűlési képviselője arra kéri Gulyás Gergelyt, hogy sétáljon vele egyet Erzsébet-, és Terézvárosban, hogy szembesüljön az ingyenes parkolás okozta áldatlan állapotokkal. Kövesd élőben a napirend előtti felszólalást! 🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Wednesday, March 17, 2021
Hirdetés

Oláh Lajos (DK) arról beszélt, hogy az ingyenes parkolás mint járvány elleni fegyver, megbukott, nem segíti a védekezést, ellenben jelentős bevételtől fosztja meg az önkormányzatokat.

Kitért rá: a kormány sosem beszél arról, hogy 193 országból Magyarország a nyolcadik legrosszabb a lakosságarányos halálozás tekintetében, és ez a szám mutatja leginkább a sikertelen védekezést. A kormány folyamatosan kritizálja az európai vakcinákat, de nem raktárban kellene tárolni ezeket, hanem megfelelően megszervezni az oltást és elfogadni az önkormányzatok segítségét – mondta.

Dömötör Csaba úgy válaszolt, az ellenzék igenis oltásellenes, és a képviselő pártja sokat tett az oltások ellen. Nem az oltópontok hiánya a probléma, hanem az, hogy nem érkeznek meg a Brüsszel által ígért vakcinák – hangsúlyozta.

Az ingyenes parkolást illetően közölte: ezzel a lépéssel a kontaktusok számát lehet csökkenteni. Önök „már vizsgáztak válságkezelésből”, és bukás lett a vége – mondta a képviselőnek.

Korábban írtuk