„És gondoljunk azokra a magyarokra is, akik Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában, és a többi környező országban, mint mi itthon, Magyarországon”

Hirdetés

– ezekkel a gondolatokkal emlékezett meg Erzsébetváros DK-s polgármestere az első világháborút lezáró békeszerződésről, melynek értelmében a magyar állam elvesztette területének mintegy kétharmadát. A balliberális politikusnak mindez a nemzeti összetartozás napján, késő délután jutott az eszébe.

„Jöjjön, lakjon Romániában, hogy okuljon egy kicsit, lássa meg, milyen itt magyarnak lenni. Szégyenletes, amit mond”

– fakadt ki Niedermüller Péter szavaira egy kommentelő. Egy másik hozzászóló azt írta:

„Szégyen polgármester úr! (csupa kisbetűvel, mint az árulók). Remélem, mihamarabb bocsánatot kér a határon túli magyaroktól, akik Ön szerint jobban élnek!”

Voltak olyanok is, akik még ennél is keményebb szavakkal véleményezték a Gyurcsány-párti politikust. Egyikük úgy fogalmazott:

„Kedves Péter, ön az emberiség pöcegödre.”

Niedermüller Péter már korábban is tett kirekesztő nyilatkozatot. Az ATV stúdiójában például a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket becsmérelte. Beszélgetőtársai pedig – köztük a Párbeszédes Tordai Bence is – helyeslően reagált a politikus gondolataira – írja a hirado.hu.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Niedermüller Péter 2022. január 28-án

A DK korábbi szóvivője, Barkóczi Balázs szerint párttársa megnyilatkozása nem volt rasszista. Sőt, azt állította: azok hibáztak és azoknak kell eltűnniük a közéletből, akik politikai célzattal forgatták ki erzsébetvárosi polgármesterük szavait.

Gyurcsány Ferenc is kiállt Niedermüller Péter mellett. A párt elnöke közösségi oldalán azt írta:

„Ember vagy. És ez a legfontosabb. A többi mehet a pokolra.”

A Fidesz a DK-s politikus mostani, Trianon kapcsán megfogalmazott szavaira úgy reagált:

Niedermüller Péter haladéktalanul távozzon a magyar közéletből, és kérjen bocsánatot a gyalázatos kijelentéséért! A Gyurcsány-párt szövetségesei pedig határolódjanak el a nemzeti önbecsülésünk ellen intézett durva támadástól.

A cikket a közmédia hírportálján olvashatják.

Korábban írtuk