Képernyőfotó: Demokratikus Koalíció, Facebook
Fotó: facebook.com (Demokratikus Koalíció)
Hirdetés

A DK szóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az utóbbi években gyakorlatilag a Facebook maradt az egyetlen olyan platform, amit a kormány nem tudott a befolyása alá vonni. A „kormány kifizetőhelyeként működő” Századvég Alapítvány azonban most azt ajánlja, hogy cenzúrázzák a közösségi oldalt – tette hozzá Rónai Sándor.

A politikus kijelentette, hogy ha cenzúrázni próbálják a közösségi oldalt, akkor az internetadó ellen tartott demonstrációhoz hasonló nagyságrendű tiltakozásra lehet majd számítani.

A Századvég Alapítvány nyolc pontban fogalmazta meg javaslatait. Az alapítvány egyebek mellett azt szorgalmazza, hogy minősítsék hagyományos tömegmédiának a közösségi médiát és ugyanúgy szabályozzák, mint a többi tartalomszolgáltatót. Emellett azt is javasolja, hogy terjesszék ki a közösségi média tevékenységi körére a nemzetállam területi hatályát és alkotmányos szabályait, továbbá, hogy keményebb jogi eszközökkel lépjenek fel a szólás- és véleményszabadság alkotmányos jogainak külső korlátozóival – az „önjelölt cenzorokkal” szemben.

Rónai Sándort más témában kérdezték Gyöngyösi Mártonnak, a Jobbik frakcióvezetőjének azon Facebook-bejegyzéséről, amelyben szorosabb együttműködést javasol a baloldali pártoknak. Rónai Sándor azt felelte: arra kell koncentrálniuk, ami összeköti őket. Előbb az EP-választáson kisebbségbe kell szorítani a Fideszt, aztán az önkormányzati választáson együttműködve kell legyőzniük a kormánypárt jelöltjeit – tette hozzá. Aki részt vesz az együttműködésben, az az ellenzék győzelméért küzd, aki kimarad belőle, az pedig a miniszterelnök malmára hajtja a vizet – fogalmazott.