Hirdetés

Varju László arra reagált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken azt mondta, Magyarország az unió nélkül is fel tud venni kölcsönt harminc évre, mert stabil a megítélése a nemzetközi piacokon. A kormányfő az adásban elárulta, hogy nemrég vettek fel 2,5 milliárd euró hitelt.

A politikus úgy fogalmazott: miközben a miniszterelnök „akadályozza az uniós mentőcsomag elindulását a vétóval”, eközben sokkal rosszabb feltételekkel vett fel egy gigahitelt. Erre a miniszterelnök soha, sehol, senkitől nem kért és nem kapott felhatalmazást – hangsúlyozta. Felháborító, hogy a kormány végső kétségbeesésében harminc évre eladósítja az országot, miközben nem hagyja, hogy az EU segítsen a magyaroknak – jelentette ki.

Kérdésként tette fel, miért kellett hitelt felvenni, ha a kormány „gyakorlatilag semmiben sem segít, senkire sem költ az országban”. Varju László azt mondta, nincs érdemi munkahelyvédelem, nincs dupla családi pótlék, nincs rendkívüli munkanélküli támogatás és nincs időseknek járó azonnali támogatás.

Korábban írtuk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés