A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz, a Jobbik és az MSZP közösen akarja elmozdítani helyéről XV. kerületi polgármesterüket azért, mert Hajdu László megakadályozott két korrupciógyanús beruházást.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az ellenzéki párt fővárosi képviselője, Gy. Németh Erzsébet csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a helyi Fidesz olyan határozatokat akart elfogadtatni, amelyekkel felemelték volna két óvoda-, illetve bölcsőde-felújítás korábban már elfogadott árát. Ezeket, a kormánypárti többség által megszavazott döntéseket Hajdu László nem írta alá, mert „teljesen egyértelművé vált, hogy a helyi Fidesz lopni akart a felújításokon” – fogalmazott a politikus.

Gy. Németh Erzsébet közlése szerint ezt követően „a Fidesz, a Jobbik és a helyi MSZP önkormányzati képviselője fegyelmi eljárást kezdeményezett a polgármester ellen”.

A fővárosi politikus arra szólította fel a helyi Fidesz-frakciót, hogy ne támadja Hajdu Lászlót, az MSZP-től pedig azt kérte, hogy ha nem akarják, hogy a „párt egészét a Fidesz és a Jobbik kollaboránsának tartsák”, akkor még csütörtökön zárják ki kerületi képviselőjüket, Móricz Esztert. Az eset ugyanis azt a látszatot keltheti, hogy a Fidesz és az MSZP között van együttműködés – tette hozzá.

Az ügyekben a kerületi jegyző a Gazdasági Verseny Hivatalhoz és a Közbeszerzési Hatósághoz fordult azt kérve, hogy vizsgálják ki a beruházásokat – mondta.

MTI