A legfrissebb előrejelzések szerint pénteken napközben kerülhet víz alá az alsó rakpart több szakasza, de a magas vízállás miatt már ezt megelőzően is kicsaphat a medréből a Duna vize, ezért az élet- és vagyonbiztonság érdekében már csütörtök estétől szükséges az alsó rakpart lezárása.

Hirdetés

Mint írták, csütörtök 0 óra óta már tilos a megállás az alsó rakpartokon, így a Fővárosi Önkormányzati Rendészet Igazgatóság megkezdi a lezárt budai és pesti rakparton hagyott gépjárművek elszállítását a járművek épségének megóvásáért.

Az elszállított gépjárművek üzembentartói a Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ 0-24 órában hívható 301-7500-ás telefonszámán, vagy a https://fori.hu/elszallitott-jarmuvek/ kaphatnak felvilágosítást gépjárművük elhelyezéséről – ismertették a közleményben.

Amennyiben a Duna vízszintje azt indokolttá teszi, a következő napokban sor kerülhet arra is, hogy a pesti rakparti 2-es, 2B és 23-as villamosok rövidített útvonalon közlekedjenek. Az árvízhelyzettel összefüggésben a budapesti közösségi közlekedést érintő esetleges korlátozásokról a BKK ad majd további tájékoztatást.

Korábban írtuk

Tudatták azt is, hogy az árvízvédelmi intézkedések miatt ezen a hétvégén a megszokott rakpartnyitás is elmarad.

A rakpartok megnyitásának ideje még kérdéses, a jelenlegi előrejelzések szerint arra jövő hét elején kerülhet sor, miután a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziója elvégezte az árhullám levonulása utáni átfogó, fertőtlenítő takarítást – olvasható a közleményben.