Lehet Trumpot nem szeretni, de tény, hogy az Egyesült Államokban meghozták azokat a jogszabályokat, amelyektől Európa jelenleg fél. Trump megválasztása óta nincs píszí, ezt viszont az euró­pai vezetők zöme még nem fogja fel. Pedig ami az Egyesült Államokban történik, az öt-tíz éven belül bejön Európába is – mondta a Demokratának Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, aki szerint az iszlám hitszónokok kihasználják Európa morális válságát, a londoni merénylet pedig a bűnüldöző szervek túlterheltségének újabb bizonyítéka.
– Németországban a hivatalos titkosszolgálati jelentések tízezerre teszik a szélsőséges iszlamisták számát. Ezenfelül van ezer nyilvántartott terrorista. Tizenegyezer embert egyetlen titkosszolgálat sem tud nyomon követni – fogalmazott az interjúban Nógrádi György. – És Európa még ebben a helyzetben sem teszi meg azt a két lépést, amelyik biztonságának alapja kellene hogy legyen. Vagyis hogy megvédje a schengeni külső határokat, valamint hogy kiutasítsa a gazdasági migránsokat.

Lapunkban emellett interjút olvashatnak Földi Lászlóval egy rosszul kivitelezett befolyásolási műveletről, Szánthó Miklóssal a jogosítványain túlterjeszkedő strasbourgi bíróságról, Völgyesi Miklóssal pedig az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom megrendüléséről.

A Demokrata március 29-től kapható az újságárusoknál.