A Fidesz elnöke szerint arra is lehetőség van, hogy a kampányidőszakot lerövidítve június 7-én egy időben rendezzék meg az európai parlamenti és az országgyűlési választásokat. Az erre vonatkozó javaslatok bent vannak a parlamentben – tette hozzá Orbán pártja 21. születésnapi ünnepsége előtt.

Orbán Viktor azt mondta, a jelenlegi helyzet addig tart, amíg az SZDSZ nem hajlandó támogatni a parlament feloszlatását.

A Fidesz nem tárgyal az SZDSZ-szel – fűzte hozzá -, mert a szabad demokraták ezt visszautasítják. A tárgyalásoknak akkor van értelme, ha van esély a megegyezésre, egyébként kutyakomédia – emelte ki.

Elmondta: a Fidesz felkészült a kormányzásra, minden posztra párton belül és azon kívül is megfelelő szakemberei vannak: a párt most sokkal erősebb, mint 1998-ban az első polgári kormány megalakításakor.

Orbán szerint Magyarország ma attól szenved, hogy egy baloldali párt és szövetségese összeroppant a kormányzás súlya alatt.

„Magyarország bajban van: kivéreztették, legyengítették, tönkretették” – hangsúlyozta a politikus, aki úgy vélte, hogy az ország helyzete 1989-et idézi: „kormányozni nem tudnak, választani nem akarnak.”

Amit itt látunk Magyarországon, még egy banánköztársaságban sem fordulhat elő, nemhogy Európa közepén – fogalmazott.

Orbán Viktor értékelése szerint a „levitézlett” SZDSZ-esek és MSZP-sek egyezkedése nyomán csak gyenge kormány jöhet létre.

Egy kormány olyan erős, amilyen mértékben a választópolgárok mögötte állnak, a mostani mögött viszont nem áll a polgárok tekintélyes része – jelentette ki.

Mint kifejtette, Magyarországon ma mindenki változást akar, ezért a következő kormánynak lehetősége lesz arra, hogy ezeket a változtatásokat megtegye.

(fidesz.hu)