A Fidesz képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a baloldal csak arra akarja felhasználni a parlament rendkívüli ülését, hogy bizonytalanságot keltsen az emberekben a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban. „Gyurcsányék ezt tették a védőfelszerelésekkel, a regisztrációval, és ezt teszik most az oltóanyagokkal szemben is” – tették hozzá.

Hirdetés

A kormánypárti frakció szerint ha a baloldalra hallgattak volna, akkor fele annyi magyar sem kapta volna még meg a védőoltást mostanáig.

A közleményben arra szólítják fel a baloldalt, hogy először kérjen bocsánatot „a halálkampányáért, a sok hazugságért, a szakemberek lejáratásáért”.

„Most az összefogásnak és a közös védekezésnek lenne itt az ideje, ezért nem asszisztálunk Gyurcsányék mai parlamenti hecckampányához” – szögezte le a Fidesz-frakció.

Korábban írtuk

A parlament szerdán 18 órától tervezett – a „rendes” ülésnap után – egy rendkívüli ülést, amelyen a DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd a koronavírus-járvány kormányzati kezelését kezdeményezte megtárgyalni. A kormány szerdán közölte: nem vesz részt a rendkívüli parlamenti ülésen, mert a kezdeményezést kampányakciónak tartja.