A Fidesz tájékoztatja Magyarország polgárait, hogy nem kezd tárgyalásba semmilyen új kormány alakításáról sem – olvasható a párt közleményében. A Fidesz hétfőn kezdeményezi az Országgyűlés feloszlatását. Hét év MSZP-SZDSZ kormányzás eredményeképpen a magyar gazdaság zuhan, az államadósság fojtogat, az üzemeket bezárják, egyre többen kerülnek az utcára, emberek millióinak jövője vált bizonytalanná – írja a közlemény. Hozzáteszik: az országot anarchiába, zűrzavarba vezették, válságba és kilátástalanságba kormányozták. A rendszerváltás óta legnagyobb megszorítás előkészítése folyik.

A Fidesz úgy véli, az MSZP az emberek szemében már régóta bukott párt. Egy bukott párt, amely az ország érdekében sem képes lemondani a hatalomról. Egy bukott párt, amely az emberekkel akarja megfizettetni a kormány kudarcainak árát. Egy bukott párt, amely még most is azon ügyeskedik, hogy valamiképpen a hatalomban maradhasson. Egy bukott párt ne alakítson kormányt Magyarországon – hangsúlyozza a közlemény.

Mint írják, ez a válság az emberek életéről szól, ezért Magyarország új irányáról az embereknek kell dönteniük, nem pedig az MSZP-nek. Új kormány csak a választópolgárok akaratából születhet, ezért a Fidesz tájékoztatja Magyarország polgárait, hogy nem kezd tárgyalásba semmilyen új kormány alakításáról sem. Az MSZP-kormány az ország szégyene, az előre hozott választás az ország érdeke. Eljött a pillanat, amikor mindenkinek el kell döntenie, mit támogat: az ország szégyenét, vagy az ország érdekét – teszi hozzá a párt.

A Fidesz hétfőn az Országgyűlésben kezdeményezi az Országgyűlés feloszlatását, hogy hazánk polgárai kezükbe vehessék az ország sorsát és előrehozott választáson dönthessenek közös jövőnkről – olvasható a közleményben.

Kövér: El kell számoltatni a rombolás felelőseit

Előre hozott választásokat és a kormány elszámoltatását sürgette Kövér László a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogáton. A Fidesz választmányi elnöke szerint Gyurcsány Ferenc a globális nagytőke szálláscsinálójává vált.

Kövér László Magyarország jelenlegi gazdasági – pénzügyi helyzetét egy háborús veszteséghez hasonlította. A fideszes politikus szerint új korszakot kell nyitni Magyarországon, a rendszerváltozás időszakának gyakorlatától eltérően most el kell számoltatni a rombolás felelőseit, a választók megtévesztőit.

„Gyurcsány Ferencnek haladéktalanul távoznia kellene a hatalomból, ehhez csak a magukat ellenzékinek valló képviselőknek kellene egy bizalmi szavazáskor a nem gombot megnyomni, hogy egyértelművé tegyék, hogy nem csak a munkavállalói és munkaadói oldalon, nem csak az utcán, a közvéleményben, a parlamentben sincs meg Gyurcsány többsége” – jelentette ki Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke Nyírbogáton.

(hirtv.hu)