Fotó: facebook.com/Bocskor Andrea
Hirdetés

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében, a frakció felháborodásának és aggodalmának adott hangot Bocskor Andrea nyílt és durva megfenyegetése miatt. A közlemény szerint, Deutsch Tamás, a képviselőcsoport vezetője levelében arra is felhívta Sassoli elnök figyelmét, hogy Bocskor Andrea kárpátaljai magyarként az Ukrajnában élő magyar kisebbségeket is képviseli, és gyakran szóvá teszi az őket érő jogkorlátozásokat.

Példaként említette, hogy a képviselő a kisebbségi szervezetekre gyakorolt politikai nyomásgyakorlásnak és megfélemlítésnek minősíttette azt a legutóbbi esetet, amikor az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) mondvacsinált okokra hivatkozva, durva támadásokat intézett a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és annak vezetője, illetve más kárpátaljai magyar szervezetek ellen.

A delegáció képviselői arra kérik David Sassolit, hogy az EP nevében fejezze ki szolidaritását a megtámadott képviselővel, illetve szólítsa fel az ukrán hatóságokat, hogy akadályozzanak meg mindenfajta fenyegetést, uszítást és gyűlöletkeltést az európai parlamenti képviselők, valamint az ukrajnai magyar közösség tagjai ellen.

Korábban írtuk