Nacsa Lőrinc felidézte: Brüsszel az orosz-ukrán háború kirobbanásakor azt ígérte, hogy az Oroszország ellen hozott szankciók nem fogják érinteni az energiakérdéseket, azonban ezzel szemben nyáron úgy döntött, megtiltja az olaj és az olajtermékek behozatalát Oroszországból.

Hirdetés

A kormánypárti politikus felidézte: Magyarországnak sikerült mentességet kiharcolni az olajszankciók alól, ami nélkül komoly ellátási nehézségek adódtak volna.

Azt mondta, a baloldal Brüsszel minden olyan javaslatára rábólintott, amellyel tovább növelték volna a magyar emberek és vállalkozások kiadásait.

A momentumos Fekete-Győr András elismerte: ha ők lennének kormányon, csatlakoztak volna az olajembargóhoz. Ujhelyi István baloldali EP-képviselő is kiáll a szankciók mellett, még abban az esetben is, ha azok kedvezőtlen hatást gyakorolnak az ellátásbiztonságra és az inflációra – idézte fel Nacsa Lőrinc.

A magyar baloldallal szemben a Fidesz-KDNP mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a magyar embereket a háborús inflációtól és annak káros következményeitől, de ehhez minél szélesebb körű egyetértés kell – hangoztatta a frakciószóvivő, aki arra kért mindenkit, töltse ki a nemzeti konzultációt.

Korábban írtuk