Hirdetés

Láng Zsolt elmondta, ennek érdekében egy rendkívüli közgyűlési ülés mihamarabbi összehívására kérik Karácsony Gergely főpolgármestert.

Budapestnek van pénze, a Fidesz-KDNP számításai szerint 80-100 milliárd forint biztosan rendelkezésre áll úgy, hogy ebben a ciklusban a fővárosnak nincs hitel-visszafizetési kötelezettsége – közölte.

Szorgalmazta, hogy a főváros azonnal kezdjen tárgyalásokat az érdekképviseletekkel – például a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával -, és pályázati, valamint egyéb támogatási útvonalakon kezdjen el segítséget nyújtani a legnehezebb ágazatokban működő vállalkozásoknak és az ott dolgozóknak.

A fővárosi önkormányzatnak ez „kötelező feladata”, és a jelenlegi helyzetben elkerülhetetlen – jelentette ki.

Korábban írtuk

A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány által leginkább érintett szektorok a fővárosban még nehezebb helyzetben vannak, ráadásul ezek a gazdasági szereplők – például szállodák, vendéglátó- és kiskereskedelmi egységek, buszos társaságok, idegenvezetők, taxisok – komoly adófizetői voltak a városnak. Most viszont „bajban vannak, segítségre szorulnak” – mondta Láng Zsolt.

A politikus kiemelt feladatnak nevezte a gazdaság működőképességének biztosítását és a munkahelyteremtést, mert „a gazdaságnak nem szabad megállnia”.

Hozzátette, a kormány az elmúlt időszakban is mindent megtett azért, hogy a gazdasági versenyképesség és a munkahelyek megőrzése kiemelt támogatást kapjon.