Fotó: MTI, archív, illusztráció
Fotó: MTI (archív, illusztráció)
Hirdetés

A közlemény szerint „szemenszedett hazugság”, hogy a kormány elvonása miatt ment csődbe Hódmezővásárhely. A gépjárműadó és a parkolási díj valós elvonása összesen mintegy 150 millió forintot jelent Hódmezővásárhely 16 milliárdos költségvetésében. A valóság az – írták -, hogy a járványhelyzet „lerántotta a leplet” arról: Márki-Zay Péter az elmúlt két évben csődbe vitte a várost, és a polgármester „most megpróbálja kihasználni a járványhelyzetet arra, hogy saját alkalmatlanságát elfedje”.

Azt írták: a korábbi fideszes városvezetés 2018 márciusában stabil gazdasági helyzetben, hitel nélkül, jelentős tartalékokkal, valamint a város számláján lévő mintegy 3 milliárd forinttal adta át Hódmezővásárhely vezetését Márki-Zay Péternek. A polgármester „két év alatt felélte az önkormányzat tartalékait”, olyan felesleges beruházásokra pazarolta el a város pénzét, mint a közgyűlési szavazatszámláló rendszer kiépítése, ami 15 képviselő szavazatának megszámolásához kell, vagy a polgármesteri hivatalba tízmilliókért kiépített mágneskártyás beléptetőrendszer, illetve a „haveri cégeknek” adott több tízmilliós informatikai megbízások.

A polgármester elpazarolta a város pénzét, és egyetlen forint többletforrást sem hozott a városba. Márki-Zay Péter most több száz önkormányzati dolgozó bérét veszi el, és a vásárhelyi családokkal fizetteti meg „saját alkalmatlanságának árát”. Nem a 150 milliós elvonás, hanem Márki-Zay Péter kétéves pazarló, felelőtlen és alkalmatlan gazdálkodása miatt nem tud bért fizetni a város augusztustól – áll a közleményben.

Korábban írtuk