A Párbeszéd felszólítja a Fideszt, távolítsa el Orbán Viktort a nemzethalál elkerülése érdekében.

Fotó: MTI, archív

Fotó: MTI, archív

Érik a tragédia!!! 1,2 millió ember akarja elhagyni az országot Orbán Viktor miatt. Ma a Fidesz történelmi felelőssége, hogy eltávolítsa ezt az embert a hatalomból és elkerülje a nemzethalált

– sivalkodott Facebook-oldalán a szóvivő.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője sajtótájékoztatót tartott hétfő délben, ahol elmondta, közeleg a nemzethalál, ez ellen csak egy gyógyír van: ha eltávolítják a hatalomból Orbán Viktor miniszterelnököt. Barabás Richárd sajátos logikája szerint ez a Fidesznek is érdeke, de azért a 0 százalékos párt szóvivője fel is szólította erre a kormánypártot szokásához híven

A sajtótájékoztatót drámai felütéssel kezdte a szóvivő:

Sziasztok! Most fogok egy sajtótájékoztatót tartani egy nagyon-nagyon durva témában. (…) Nem lesz vidám, ezt előre mondom. (…) Egy nagyon tragikus témáról szeretnék ma beszélni…

Babarás Richárd szerint az derült ki a Publicus Intézet felméréséből, hogy az országot 1,2-1,5 millió ember Orbán Viktor miatt akarja elhagyni. Lent bemutatjuk a kutatást, annak eredményeit, amelyek alapján világosan látszik, Barabás Richárdnak vagy nem sikerült értelmeznie a felmérést vagy hazudott.

A Párbeszéd szerint tehát jön a nemzethalál: az ország ki fog ürülni, szellemfalvak, kísértetfalvak és kiürült játszóterek képét festette fel a heveskedő szóvivő, aki szerint ha a Fidesz nem mondatja le Orbán Viktort, azzal történelmi bűnt követ el.

A politikus a Publicus Intézet felmérésére hivatkozva sopánkodott, amely szerint

A megkérdezettek 15 százaléka tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát – ez nagyságrendileg 1,2 millió főt, a velük távozó kiskorú családtagokkal ez akár másfél millió főt jelent. A külföldön munkát vállalni szándékozók messze a legtöbben az alacsony fizetéseket említették mint okot, sokan érzik a jövőtlenséget, az előrelépés korlátosságát, valamint hogy elegük van a hazai politikai helyzetből. A megnövekedett kivándorlásért a legtöbbek szerint elsősorban a Fidesz kormány és Orbán Viktor, a magasabb külföldi fizetések, valamint az alacsony hazai fizetések a felelősek

– áll a Publicus közleményében.

Barabás Richárddal szemben értelmezzük is mindezeket!

  • A felmérésből tehát az derül ki, hogy akik külföldön szeretnének munkát vállalni, azok többsége anyagi, megélhetési okot jelölt meg, mindössze 8 százalék hivatkozott a hazai politikai, közéleti viszonyokra. És ők sem Orbán Viktort jelölték meg esetleges távozásuk okaként.
  • Noha ennél a kérdésnél a grafikonon nem emelték ki, de itt az arány 91:8 az anyagi és politikai okokat összehasonlítva (a más okot megjelölőket és a nem válaszolókat értelemszerűen nem számítjuk bele).
  • Annál a kérdésnél, amikor az összes válaszadónak általában tették fel a kérdést, hogy ki minek tulajdonítja a kivándorlás okát, 34-34 lett a politikai és anyagi okot feltételezők aránya a Publicus kiemelése szerint. Ha mi magunk elkezdjük összeadni a válaszlehetőségekre érkezett százalékokat, azt látjuk, hogy Orbán Viktor mint ok és az összes többi feltételezett indok (közte a korábbi szoci kormányok) aránya 24:66  (a más okot megjelölőket és a nem válaszolókat értelemszerűen nem számítjuk bele). Rögzítsük, erre föl verte a mellét Barabás Richárd, hogy a nemzethalál fő okát, Orbán Viktor miniszterelnököt távolítsák el a hatalomból. (Ennél a kérdésnél egészen más válaszlehetőségek merültek fel, mint az előző esetében, a leírásból nem derül ki, hogy a megkérdezettek megadott válaszlehetőségek közül választhattak vagy szabadon alkothattak véleményt a kérdésről. Az intézet honlapja karbantartás alatt van, ezért a kutatás ottani publikálását későbbre ígérték.)
  • Tehát aki ténylegesen külföldre költözésen, külföldi munkavállaláson gondolkodik, akiknek motivációja ténylegesen érdekes lehet, ők 91 százalékban anyagi, megélhetési megfontolásokból mennének külföldre. Az összes megkérdezett karosszékből való okoskodása szerint még a Publicus kiemelése szerint is 34:34 a politikai és anyagi okok aránya a külföldre költözők, ott munkát vállalók között. 

Érik a tragédia!!! 1,2 millió ember akarja elhagyni az országot Orbán Viktor miatt. Ma a Fidesz történelmi felelőssége, hogy eltávolítsa ezt az embert a hatalomból és elkerülje a nemzethalált.

Gepostet von Barabás Richárd am Montag, 27. August 2018