Szabó Tímea reagál Szijjártó Péter napirend előtti felszólalására #Párbeszéd

Kövér László a ház méltóságát semmibe véve elvette a szót Szabó Tímeatól, miközben Szijjártó Péter napirend előtti felszólalására reagált #Párbeszéd

Gepostet von Párbeszéd Magyarországért am Montag, 20. April 2020
Hirdetés

„Orbán Viktor egy hónapja nem meri idedugni a képét” – kezdte felszólalását a képviselő asszony a tőle megszokott hangnemben.

Szabó Tímea azt állította, nem tudják, hová kerülnek az egészségügyi szállítmányok, amelyeket Szijjártó Péter ismertet hétről hétre. Majd a gyurcsányi eszmékhez hűen nem hagyta ki az alkalmat, hogy belerúgjon a határon túli magyarokba:

„Viszont azt halljuk, hogy Kolozs megyében kaptak 21 ezer maszkot, Maros megyében 60 ezret, Beregszászban, Csíkszeredában, Kovászna megyében, Zilahon, Horvátországban, Macedóniában…”

– bírálta a balkáni szövetségeseinknek adott adományokat is, amelyek egyébként eltörpülnek Magyarország sok tízmilliós készleteihez képest.

Felsorolását azonban nem tudta végigmondani, mert a fideszes és KDNP-s képviselők megtapsolták a Magyarország által nyújtott segítséget.

„Tapsoljanak csak! Tapsoljanak, csakhogy ezekben az országokban… Megvárom…” – mondta, ám a tapsvihar csak nem akart elcsendesedni. A párbeszédes képviselő folytatta volna a vagdalkozást, azonban időközben lejárt az ideje, és Kövér László kikapcsolta a mikrofonját.

„Köszönöm, képviselő asszony, sajnos az ön által kiváltott viharos tetszésnyilvánítással nem tudtam mit kezdeni”

– mondta a házelnök, miközben Szabó Tímea ordibált.

Másodszor is nekifutott

Orbán Viktor a járványt is a saját gazdagodására használja fel. A globális halálozási ráta 6.7%, Szlovákiában 1%, nálunk 10%. Hogy lehet ez? #Párbeszéd

Gepostet von Szabó Tímea am Montag, 20. April 2020

Szabó Tímea újabb felszólalásában diktatúratörvénynek nevezte a koronavírus-törvényt, majd a miniszterelnököt illette súlyos vádakkal.

„A járvány kitörése óta Orbán Viktor legfőbb feladatának azt tartotta, hogy emberek halálát és súlyos szenvedését arra használja, hogy még többet lopjon, miközben kisemmizze az önkormányzatokat és az emberekre lőcsölje a járványkezelés költségeit.”

További vádaskodás után a frakcióvezető egy egészen képtelen történettel állt elő: szerinte Ausztriában egy magyar munkavállaló egy órával azután, hogy elvesztette az állását, 1000 euró jelent meg a bankszámláján az osztrák államtól. Nem csoda, hogy hangos nevetés kísérte ezt az állítását.

Ezután ismét Orbán Viktort mocskolta, majd a kormánypárti képviselőket ostobának és talpnyalónak titulálta, és azt sugallta, hogy gyávák is. Kásler Miklóst pedig hentesnek nevezte. (A múltkor dilettánsként hivatkozott az emberi erőforrások miniszterére.)

„Orbán Viktor és most önök azt hiszik, hogy ezek az embertelenségek az idők végezetéig büntetlenek maradnak. De ne féljenek, eljön az az idő, amikor maguk nagyon súlyosan meg fognak fizetni ezekért a lopásokért, az embertelenségekért és az eszement szervilizmusért. Le fogjuk magukat…”

– fenyegette meg a Fidesz és a KDNP frakcióját Szabó Tímea, ám ismét félbeszakadt a fröcsögés, mert Kövér László kikapcsolta a képviselőasszony mikrofonját és figyelmeztette, hogy hagyjon fel a kocsmai stílussal. Ezután parádés pillanat következett: a házelnök megadta Szabó Tímeának a felszólalási időből fennmaradt három másodpercet, majd rögtön Dömötör Csaba következett. Az államtitkár Szabó Tímea bekiabálásai közepette kezdte meg a felszólalását.