E szerint a Fidesz őrzi mintegy 2,5 milliós szavazótáborát, az MSZP híveinek száma körülbelül 1,5 millióra tehető. Míg augusztusban a fideszesek 64, az MSZP-sek 58 százaléka ment volna el voksolni egy megmérettetés esetén, ebben a hónapban az arány 67, illetve 62 százalékra emelkedett.

A Fidesz hívei közül csak 6 százalék azok aránya, akiknek a második kedvenc pártja az MDF, míg a demokrata fórum támogatóinak csak 10 százaléka tekinti második pártnak a Fideszt. Tavaly még az MSZP-sek harmada, most alig 10 százaléka szavazna második pártként az SZDSZ-re, a szabad demokraták körében pedig csak egyötödre tehető azok aránya, akik a szocialistákra szívesen voksolnának.

A Fidesz táborában nincs potenciális támogatója az SZDSZ-nek, s a liberálisok körében sincs olyan, akinél tartalékként a Fidesz jöhetne szóba. A bizonytalan szavazók 15 százaléka számára szimpatikus az MSZP, s ugyanennyire tekingetnek a Fideszre is, tehát mindkét nagy pártnak mintegy negyedmillió pluszszavazat begyűjtésére van esélye.

(hirado.hu/Népszabadság)