Fotó: MTI/Bodnár Boglárka, archív
Hirdetés

„A kormánypártok számára tényleg semmit sem érnek a nők”

– kezdődik a Liberálisok tolmácsolásában megjelent közlemény. Azt állítják, a fideszesek és kereszténydemokraták „szerint a nőknek a bölcső és a tűzhely mellett a helye”, ráadásul úgy gondolják, a kormánypártok politikusai „a társadalomnak is ezt a szemléletet adják át a létező összes csatornán keresztül, azt üzenve, egy nő nem ér annyit, mint egy férfi”.

Néhány kijelentés (pl. „Attól, hogy ön szép, még nem biztos, hogy okos”) felemlegetése után rátérnek a sivalkodás tárgyára is: Gyurcsány Ferenc feleségére… vagyis… akarjuk mondani, Dobrev Klárára.

„…a fideszes és KDNP-s képviselők (…) képtelenek a vasárnap EP-képviselői mandátumot szerzett Dobrev Klárát a nevén szólítani, róla rendre férje toldalékaként beszélnek.”

A fehérsapkás nők elvárják, „hogy a kormánypárti képviselők a jogegyenlőség és az egyenlő bánásmód alapvetéseinek megfelelően tegyék felszólalásaikat, és értsék meg: a politikusnők folytatólagos megalázása nem a közéleti csibészség, hanem a politikai és társadalmi aljasság kategóriája.”