Fotó: Korányi Dávid Instagram-oldala
Hirdetés

A Magyar Nemzet birtokába került egy összesítő táblázat a dollárbaloldalt az Egyesült Államokból több milliárd forinthoz juttató Action for Democracy alapítója, Korányi Dávid hivatalos külföldi utazásairól. A minap már napvilágra került, hogy 2022. február 18. és február 20. között Karácsony Gergely főtanácsadója egy konferencián vett részt Alex Sorossal, néhány napon belül, február 24-én pedig meg is történt az első átutalás a Korányi-féle szervezettől Magyarországra.

A főtanácsadó hivatalos külföldi útjait összesítő dokumentum szerint az adófizetők által állt látogatásokra 2020 januárja és 2022 februárja között került sor.

Ezek az elszámolt, hivatalos külföldi utazások összességükben mintegy 1,6 millió forintba kerültek. Korányi Dávid felesége, Mihalik Enikő maga is bevallotta: több mint egy évig nem jártak Magyarországon, pedig ezen időszak alatt Korányi a Főpolgármesteri Hivatal fizetett alkalmazottja volt.

Fotó: magyarnemzet.hu

A Korányi hivatalos, elszámolt külföldi utazásait összesítő adatsor szerint Bajnai Gordon korábbi kormányfő és Karácsony Gergely főpolgármester volt tanácsadója nyolc ilyen jellegű látogatáson vett részt. Ezek közül négy Washingtonba irányult, azaz az Action for Democracy révén 2022 elejétől a dollárbaloldal pénzgyűjtését intéző Bajnai-bizalmas minden második hivatalos külföldi útja az Egyesült Államok fővárosába vezetett. Mindemellett Korányi egy brüsszeli és londoni (összevont), egy pozsonyi, egy müncheni és egy glasgow-i útról adott számot. A főtanácsadó amerikai útjai során útiköltséget nem számolt el, csak dologi költségeket.

A legdrágább egy 2021. november 8–12. közötti skóciai út volt, amely 636 574 forintjába került a fővárosi adófizetőknek.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk