Az MTI információi szerint a főváros minden vitás kérdésben megállapodott az Alstommal a metrókocsik ügyében. A megállapodás tervezetét Tarlós István főpolgármester kérésére nyílt ülésen tárgyalja a testület, miután a Főpolgármesteri Hivatal jogászai megállapították, hogy a dokumentum nem érint olyan pontokat, amelyeket a közbeszerzési törvény szerint zárt ülésen kellene megtárgyalni.

Csaknem 167 millió forint többletforrást kaphat működőképességének megőrzésére a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság, ha a képviselők elfogadják az erről szóló javaslatot. Tarlós István javaslata szerint a többletforrás a második és harmadik negyedévben várható forráshiányt részben pótolja, megakadályozza a 60 napnál túli tartozásállomány keletkezését, illetve fedezetet nyújt a rendkívüli események kapcsán felmerülő kiadásokra.

A képviselők szavaznak a hajléktalanok egészségügyi ellátásával, foglalkoztatásával, illetve lakhatásával kapcsolatos teendőkről, illetve a „Közterület helyett emberibb körülmények” elnevezésű hajléktalanellátási koncepcióról is. Szentes Tamás egészségügyért és szociális területért felelős főpolgármester-helyettes előterjesztésében egyebek között az olvasható: a hajléktalanellátáshoz kapcsolódó célok megvalósításához nélkülözhetetlen a fővárosi ellátórendszer más területeinek – köztük az egészségügy és a gyermekvédelem – aktív részvétele.

(MTI)