Ez a fajlagos ár 26,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, 2022 harmadik negyedévéhez képest viszont mindössze 3,5 százalékkal emelkedett. Mindez azt jelzi, hogy a növekedés üteme lassult az utóbbi hónapokban mondta Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője a közlemény szerint.

Hirdetés

A városrészek között jelentős árkülönbséget mért az ingatlanközvetítő hálózat, 948.000 és közel 2,9 millió forint között váltakoztak kerületenként az átlagos kínálati négyzetméterárak. A legdrágább kerületek sorrendjében az V. kerület vezet 2,895 millió forintos fajlagos árral, a második helyen a II. kerület áll 2,71 millió forinttal, harmadik a sorban 2,63 millió forinttal az I. kerület. A többi budai és belvárosi kerületben 1,5 millió forint körül alakult az újépítésű lakások négyzetméterára, míg a külső pesti kerületekben és a XXII. kerületben 1 millió forint körüli négyzetméterárak a jellemzőek. A legolcsóbb továbbra is a XXIII. kerület átlagosan 948 ezer forinttal.

Tavaly a negyedik negyedévben Budapesten 346 új építésű lakásberuházás volt folyamatban, ezekben 27.900 lakás épül. Rámutattak, hogy 72 projekttel, valamint 8900 lakással a legtöbb beruházás és lakás továbbra is a XIII. kerületben épül, amely évek óta stabilan tartja magát az első helyen. A második helyen a XI. kerület áll 43 beruházással és 5600 épülő lakással. A legkevesebb projekt és lakás az V. kerületben épül, ahol mindössze egy projektben kínálnak lakásokat.

Korábban írtuk