Ophélie Bretnacher holttestét kedden szállították Franciaországba, miután egy hónappal ezelőtt találták meg a Dunában. Az akkor elvégzett orvosszakértői vélemény megállapította, hogy a lány halálát fulladás okozta. Bűncselekményre utaló nyomokat nem találtak. Ezzel egy időben a család ügyvédje bejelentette, hogy új boncolást kérnek, de azt már Franciaországban, mert szerintük a magyar rendőrség nem vizsgált ki mindent alaposan.

A most elvégzett újabb vizsgálat alátámasztotta a magyar orvosok megállapítását. A család azért is kételkedett a magyar hatóságok vizsgálatában, mert a lány testén szerintük több ütésnyom is látható. A francia hatóságok azonban megerősítették, hogy ez nem igaz.

Azt egyelőre továbbra sem lehet tudni, hogy Ophélie öngyilkos lett-e vagy baleset történt. A szülők továbbra sem fogadják el, hogy lányuk öngyilkosságot követett el.

A 22 éves diáklány tavaly szeptemberben érkezett Magyarországra. Utoljára december 4-én éjjel egy belvárosi szórakozóhelyen látták, ahonnan jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztása után budai lakásába indult. Kézitáskáját – benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával – a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján.

A lány eltűnése miatt a rendőrség korábban közigazgatási eljárást indított. A lány apja azonban büntetőfeljelentést tett az ügyészségen, végül a Legfőbb Ügyészség emberrablás miatt rendelt el nyomozást, ami Ophélie holttestének hazaérkezése után is folytatódik.

(InfoRádió)