A Közös Ország Mozgalom ma zárt helyen megtartotta az időjárás miatt lefújt október 23-i rendezvényét, az úgynevezett ellenzéki nagygyűlést.

A kora délután kezdődő esemény úgynevezett civilek felszólalásával, a Civil Platform bemutatkozásával kezdődött, majd független képviselők szólaltak fel, Kész Zoltán és Mellár Tamás, majd következtek az ellenzéki pártok vezetői. 

Gyurcsány Ferencnek mozgalmas napja van, pártja salgótarjáni programbemutatója után felszólalt a Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalom budapesti rendezvényén is az őszödi szónok. 

Ha valaki nem tudja feldolgozni a politikai sérelmeit, annak a pártelnök azt tanácsolta, menjen el pszichiáterhez. 10 ezer forintért egész jókat találni a belvárosban – szellemeskedett Gyurcsány Ferenc a Közös Ország Mozgalom rendezvényén a budapesti Gödör Klubban.

A DK elnöke beszédében igyekezett hangsúlyozni az ellenzéki pártok közötti egyetértési pontokat, amiket szakpolitikai kérdésekben vél felfedezni. 

„Mit érdekel engem, hogy miben hiszek? Menjen a Fidesz!” – próbálta felvázolni a választói attitűdöket a pártelnök.

Gyurcsány Ferenc leszögezte, először azzal a mítosszal kell leszámolni, hogy a Fidesz nem legyőzhető. Végezetül arra kérte híveiket, hogy ha rosszul csinálnak valamit, figyelmeztessék őket. 

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke követte Gyurcsány Ferencet a színpadon. A Magyar Liberális Párt elnöke szerint 2018-as feladataik felérnek egy rendszerváltással.

Fodor örömét fejezte ki azért, mert sokféle párt van Magyarországon, ugyanakkor leszögezte, vannak pillanatok, amikor össze kell tudni fogni, félretéve a korábbi sérelmeket. 

Az egyszázalékos Liberálisok vezetője azt is leszögezte, csak úgy tudnak erőt mutatni, ha együttműködnek, ha félhet a kormány, hogy elveszítheti a választásokat – erősködött Fodor Gábor. 

A Liberálisok vezetője szomorúan jegyezte meg, hogy nem minden „demokrata” ellenzéki párt vezetője vesz részt a Gödör-beli programon, ezzel utalva az LMP-re és a Momentumra. 

Gőgös Zoltán jelent meg a rendezvényen az előzetes hírekkel ellentétben Molnár Gyula helyett, aki Gőgös elmondása szerint még a női tagozatuk ünnepségén maradt. 

Gőgös a korábbi civil felszólalókra reagált, leszögezve, hogy Kész Zoltánból „tökös” képviselő lett. Úgy látja, nála sikerült az, hogy az egót legyőzte az IQ, mely hozzáállást példaként állította hallgatósága elé. Gőgös kijelentette, a pártok összefogásából még nem következik győzelem, hiteles jelöltekre, támogatottságra is szükség van. (Ezen a téren szerencsére még rosszabbul áll a szénájuk – szerk.)

Gőgös Zoltán szerint ha e hó végére nem sikerül megállapodniuk a pártoknak a jelöltekről, akkor kampánytevékenységük később nem lesz elég. Vezetőre vágyik a magyar nép – mondta Gőgös Zoltán. 

Állítsuk elő azt a szereplőt, aki megfelelő kihívója lesz Orbán Viktornak! – mondta, és ahogy utalt rá, ebben a civilek segítségét várják. 

Bokros Lajos pártjából is felszólalt egy politikus, Kajdi József, aki elmondta, ma fél 3-kor tudta meg, hogy ő ma itt beszédet fog mondani. Jelezte, noha korábban senki nem hangsúlyozta a nap folyamán, de nekik is van programjuk. Ő is rendszerváltást sürgetett, és úgy látja, a következő választás sorsdöntő lesz. A mérhetetlenül kis támogatottságú párt képviselője elmondta, hogy szeretné közösen elkergetni a jelen rendszert. 

Karácsony Gergely zárta a pártpolitikusok sorát. Az Együtt és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt ígérte, ünneprontó lesz, és arra hívta fel a figyelmet, hogy egyrészt túl sok pártjuk van, ezen segít az összefogás, ugyanakkor túl kevés szavazójuk is van, amire az összefogás önmagában nem lesz megoldás.

Kiemelte, meg kell érteniük a választókat, és megszólítani őket, megérteni, miért nyerhetett Orbán Viktor a választásokon. Azt is hangsúlyozta, hogy 2010 előtt is komoly problémái voltak az országnak.

Karácsony Gergely víziót sürgetett, amiben hihetnek a választók. Elmondta, neki van programja. 

Beszélt az LMP-ről és a Momentumról, és nehezményezte, hogy nem vesznek részt Gulyás Márton programján.

A kormányváltás receptje: legyen 106 igaz ember, akik a helyi közösségek számára hitelesek, és meg tudják szólítani a választókat.

„Ha van 106 igaz ember, akkor ennek a rendszernek vége lesz” – összegezte a lehetetlen küldetést Karácsony Gergely.

„Kész Zoli ellőtte a poént: a Gödörben vagyunk” – szellemeskedett a színpadra lépő Gulyás Márton, aki azt mondta, hogy ezt nyugodtan idézheti mindenki az ő szájából is. 

Gulyás Márton beszéde elején sajnálkozott és nehezményezte a 2014-es választási eredményeket. Szomorúan jegyezte meg, hogy ma nincs olyan ellenzéki párt, aki önmagában is meg tudná szorongatni a Fideszt.

Az mégsem lehet, hogy a többség legyen ellenzékben – bölcselkedett tovább Gulyás Márton, leszögezve, nem ismétlődhet meg 2014.

Hogyan lehet ezt elérni? – kiabálta a mikrofonba a Közös Ország Mozgalom vezetője, majd a kanadai választások tanulságait osztotta meg az egybegyűltekkel.

Az aktivista úgy látja, a 106 jelölt megtalálása a legfontosabb, ennek jegyében közösségi gyűjtést szervez, hogy piackutató cégekkel együttműködve felmérések alapján megmérjék a jelöltjelölteket, kik a legalkalmasabbak a Fidesz legyőzésére. 106 körzetben folytatnak le közvélemény-kutatásokat, ami költséges, ezért kérnek pénzt – mondta Gulyás Márton. Körzetenként 2 kb. 2 millió forint költséggel számol Gulyás, aki a legnagyobb közösségi finanszírozási kampányként tekint akciójukra. Azt fogják keresni, kik lehetnek a legsikeresebb 106 jelölt, így pedig majd meg tudják buktatni a Fideszt az aktivista szerint.

Ezt önmagában a közös ország mozgalom nem tudja megvalósítani, érdekegységre, összefogásra van szükség civilek, állampolgárokkal együttműködésben, ahol 500 forint is sokat segít – emelte ki Gulyás Márton. Önkéntesekre is szükségük van – mutatott rá – akik segítenek majd kampányolni a 106 jelölt mellett. Januártól kezdődően nem lehet más feladatuk, mint az országjárás – hangsúlyozta emelt hangon a buzgó aktivista.

Csináljunk közös országot! – zárta szavait Gulyás Márton.

Választási nagygyűlésre hívtak

„Tegyünk közösen a változásért és az igazságért 2018-ban!

A magyar választók többségének elege van a jelenlegi korrupt és igazságtalan kormányzati hatalomból, amelynek az egészségügy, az oktatás tönkretételét, emberek tömegeinek társadalmi leszakadását, a média és a közbeszéd teljes leuralását köszönheti!

A változást és egy igazságosabb Magyarországot a jövő évi választások hozhatják el, de ezért mindannyiunknak tennie kell!

A társadalom többségének, a civil szervezeteknek és az ellenzéki pártoknak közös érdeke, hogy változás legyen 2018-ban, ezért közösen is kell fellépnünk!

November 18-án választási nagygyűlésre hívjuk a változásért és igazságért tenni akaró polgárokat, civil szervezeteket és politikai pártokat, hogy közösen határozzuk meg az együttműködésnek azt a módját, ami a jelenlegi igazságtalan rendszer leváltásához, a civilek követeléseinek teljesítéséhez, a közös országhoz vezető út első lépése lesz.” – írják a Facebook-eseménynél Gulyás Mártonék.

demokrata.hu