Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője ismertette intézetük legújabb közvéleménykutatási adatait, amelyekből megállapítható, a magyar társadalom a genderkérdést illetően egyre inkább azonos állásponton van.

Az Alapjogokért Központ áprilisban és novemberben ugyanazt a két kérdést tette fel. Az egyik kérdésre, miszerint a biológiai nemünk velünk született tulajdonság-e, fél évvel ezelőtt a válaszadók 67 százaléka válaszolt igennel, míg novemberben 72,2 százalék. A másik kérdésre, miszerint csak két nem létezik-e, tavasszal a válaszadók 66 százaléka válaszolt igennel, míg novemberben már 73 százalék.

– Míg tavasszal kétharmados volt az egyetértés, ma ez már a háromnegyedhez közelít – összegezte Párkányi Eszter az adatokat. Hozzátette, az Alapjogokért Központ évek óta foglalkozik a genderkérdéssel és annak társadalomra, politikára gyakorolt hatásaival, Magyarországon elsőként hívták fel a figyelmet arra, hogy az isztambuli egyezmény a gender propaganda trójai falova.

Hirdetés

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a genderideológiát úgy jellemezte, hogy az „egyszerre nagyon ügyes és rettenetes.”

– Ha egy nőt valaki csinosnak nevez, akkor azt szexizmusnak minősítik és elítélik, miközben pozitívnak állítják be azt, amikor a gyermekek körében a legaberáltabb szexuális viselkedési formákat népszerűsítik. A magyar Országgyűlést vádolják azzal, hogy a gyermekvédelmi törvény egy kalap alá vette a pedofíliát és a genderelméletet, pedig pont a genderideológia szexualizálja a gyermekeket az LMBTQ-tartalmak népszerűsítésével – fejtette ki.

Fotó: Vermes Tibor/Demokrata, archív

Emlékeztetett, az Európai Parlament határozatban mondta ki: a férfiaknak is joguk van ahhoz, hogy teherbe essenek. Felhívta a figyelmet, hogy az az életmód, ahogyan a hétköznapjainkat szeretnénk élni, „totális támadás” alatt áll egyfelől a szórakoztatóipar részéről, amely kerülőutas kommunikációval érzékenyít, másrészt a nemzetközi szervezetek részéről, amelyek megpróbálják kilúgozni Európa zsidó-keresztény hagyományait. Szánthó Miklós hozzátette, Nyugat-Európában szerelem és szerelem, szeretet és szeretet között már nem szabad különbséget tenni, mert az diszkriminációnak minősül. Úgy véli, a következő lépés a pedofília iránti érzékenyítés és a pedofília relativizálása lesz, amely Nyugaton már elkezdődött és látni jelét Magyarországon is néhány balliberális újságíró részéről, akik arról cikkeznek, hogy próbáljunk megértőek lenni az ilyen vágyakkal küszködő embertársaink iránt.

Szerinte támadást indítottak az „Isten, haza, család” eszméje ellen, amelyből most a család elleni harc a legélesebb. Ebbe a sorba illik, hogy Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indított a gyermekvédelmi törvény ellen, és emiatt tartják vissza a Magyarországnak jogszerűen járó forrásokat.

– Nyugat-Európában a politikai elit elvesztette immunitását a neomarxista ideológiákkal és nyomásgyakorlásokkal szemben. Magyarországon ez még nem következett be és a gyermekvédelmi népszavazással ennek megálljt is lehet parancsolni – szögezte le.

Szánthó Miklós emlékeztetett, a magyar kormány a migráció kapcsán kemény és határozott álláspontot képviselt, amelyet eleinte támadtak, de mára legitimmé és elfogadottá lett, és egyre több nemzet gondolkodik hasonlóan a bevándorlásról. Magyarország egyelőre a genderharcban is egyedül van, de reményét fejezte ki, hogy egyre több európai ország követi hazánk példáját.

Kérdésünkre, miszerint az ellenzék okafogyottnak tartja a tavaszi gyermekvédelmi népszavazást, Szánthó Miklós úgy válaszolt, hogy a népszavazás is azt bizonyítja, Magyarországon demokrácia van.

– A genderről Nyugat-Európában nem lehet szabadon beszélni, mert aki a genderideológia létjogosultságát megkérdőjelezi, az gyűlölet-bűncselekményt követ el. Sem a politikusok, sem az újságírók nem beszélhetnek szabadon erről a témáról, saját magukat kell cenzúrázniuk. Magyarországon ez nincs így, az állampolgárok még népszavazáson is elmondhatják a véleményüket, ez az igazi demokrácia – válaszolta Szánthó Miklós. Hozzátette, utoljára a kommunizmusban volt arra példa, hogy hivatalos ideológiává tettek egy eszmét.

Korábban írtuk