Hirdetés

Brenner Koloman (Jobbik) arról beszélt, hogy az elmúlt 12 évben a kormány „kibillentette” a magyar külpolitika egyensúlyát. Azzal, hogy ezzel párhuzamosan „kiszolgáltatták” az országot az orosz befolyásnak, egy olyan történelmi hibát vétettek, aminek az árát Magyarország két hete issza – fogalmazott.

A képviselő kijelentette, a kormány kettős beszédet folytat, mert a nyilatkozatok szintjén kiáll az EU és a NATO mellett, miközben továbbra is itt tartja a Nemzetközi Beruházási Bankot és a Debreceni Egyetem díszpolgárává „avattatták” Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára azt felelte, hogy amikor kitört a háború, azonnal százas nagyságrendben kellett megszervezni magyar állampolgárok kimenekítését, és meg kellett nyitni mind az öt ukrán oldali határátkelőt.

Magyarországra több, mint kétszázezer menekült érkezett rövid idő alatt, akiknek egy jelentős része itt is maradt, az ő elhelyezésüket, élelmezésüket, egészségügyi ellátásukat, és utaztatásukat is meg kellett szervezni – sorolta. Mentesítő járatokat kellett szervezni, ki kellett menekíteni diplomatákat – összegezte az intézkedéseket Magyar Levente.

Korábban írtuk

A képviselő a választ nem fogadta el.