Hirdetés

Hozzátette: Karácsony Gergely főpolgármester „gyámjai”, éppen az általa korábban nem sokra tartott emberek lesznek főpolgármester-helyettesi pozícióban, ezért nem nehéz arra gondolni, hogy valamivel zsarolják, „fogják” Karácsonyt.

Szerinte folyamatosan jönnek elő a régi reflexek és személyek, átláthatatlanság, tisztességtelenség, hazugság és átverés jellemzi a „Jobbiktól Gyurcsányig” tartó csapatot.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára azt hangsúlyozta: a kormány szerint változatlanul érvényben vannak azok a megállapodások, amelyeket Tarlós Istvánnal kötött a kabinet. A kormány célja, hogy korrekt viszonyt alakítson ki minden megválasztott önkormányzati vezetővel.

Elmondta: azok a feltételek, amelyek Tarlós Istvánnak megadattak, Karácsony Gergelynek is megadatnak. Jelezte: Karácsony Gergelyt meghívták a kormány következő ülésének a fővárossal foglalkozó részére, így személyesen tudja elmondani, milyen budapesti fejlesztéseket támogat és miket nem. Ezért cserébe mi azt szeretnénk kérni, hogy olyan városvezetés jöjjön létre, amely valóban a budapestiek érdekében és nem a „posztkommunista baloldal és szabad demokrata oldal politikai potentátjainak továbbélése tekintetében működik” – fogalmazott.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közleménye
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) budapesti szervezete elítéli azt a pénzosztást, amelyet az újonnan megválasztott ellenzéki polgármesterek és képviselők végeznek a főváros kerületeiben.
Több kerületben már a testület alakuló ülésének első napirendi pontjaként tárgyaltak az önkormányzati képviselők bérének drasztikus emeléséről, továbbá bizottsági pozíciók egymás közti felosztásáról.
Még csak három hét telt el az önkormányzati választások óta, de az ellenzék máris bizonyította, hogy csak a hatalom és a pénz érdekli: közösen összefogva kezdték el elosztani egymásközt a pénzeket. Teljesen ellentétesen cselekszenek mindazzal, amivel a kampányidőszakban vakították a választókat, ezért kérjük a képviselői bérek drasztikus emelésének szükségességének magyarázatát!
Az ellenzék ne élje fel a budapesti fiatalok jövőjét! Fejezzék be egymás zsebeinek tömködését és ne korlátozzák a sajtószabadságot!
IKSZ Budapest
Kiadó: Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (OS)